Gertjan Verbeek: “Dat boeit mij echt niet”

Foto: Gertjan Verbeek: “Dat boeit mij echt niet”

Oefenmeester Gertjan Verbeek heeft alle moeite van de wereld om het op de rit te krijgen bij Almere City FC, dat in de kelder van de Keuken Kampioen Divisie bivakkeert. Daarom krijgt de coach meer en meer kritiek op zijn ‘dubbelrol’.

Inzetten op Keuken Kampioen Divisie-wedstrijden doe je bij bet365! Check die welkomstbonus!

Hij is namelijk óók op ESPN te zien als analyticus. En in die hoedanigheid neemt hij alles en iedereen de maat… Valt dat wel met elkaar te verenigen? In een interview met Voetbal International reageert Verbeek: “Zoals supporters commentaar hebben op mij, heb ik als analyticus vanuit mijn kennis en kunde commentaar op wedstrijden. Dat er mensen zijn die daar vraagtekens bij hebben, dat boeit mij echt niet.”

“ESPN is blij met mij, de club is er akkoord en verder bepaal ik zelf wat ik doe en zolang mijn vrouw het goed vindt dat ik hele dagen van huis ben, is het prima”, vervolgt de noeste trainer. “Dat is het enige wat voor mij relevant is, al die andere meningen niet.”

Kritiek Koolwijk

Volgens Ryan Koolwijk, die Almere City in de voorbije zomer inruilde voor PEC Zwolle, gaat er veel mis in Flevoland: “De klik tussen Verbeek en de selectie is – hoe zal ik het zeggen – gewoon niet optimaal. In sommige dingen is hij best relaxed en het is echt niet zo dat hij alles moet bepalen, maar onder hem is de sfeer bij de club veranderd, ook door het vertrek van Jeroen Rijsdijk. En niet op een goede manier.”

“Voordat ik bij de club vertrok, ben ik met die boodschap naar John Bes en Teun Jacobs gegaan”, onthult de routinier. “Ik heb tegen hen gezegd dat Almere een fijne club is waar ik een mooie tijd heb gehad. Dat de club in mijn ogen ook goed op weg was, maar dat de sfeer is veranderd.” Maar… wat bedoelt hij daar dan mee? “Kan ik niet precies uitleggen.”

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Wat vind jij van zijn dubbelrol?

  • Kan best
  • Kan niet
116+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie