‘Degradatiekandidaat Newcastle heeft CL-trainer binnen’

Foto: ‘Degradatiekandidaat Newcastle heeft CL-trainer binnen’

Newcastle United heeft zijn nieuwe manager bijna binnen. Volgens de Britse media wordt Unai Emery, momenteel nog actief bij Villarreal, deze week nog aangesteld bij The Magpies.

De 49-jarige Spanjaard zal dinsdag zijn huidige team nog leiden in de Champions League tegen BSC Youg Boys. Daarna zal Newcastle definitief proberen toe te slaan. De nieuwe eigenaren van de Premier League-club, die recent Steve Bruce ontsloeg, is bereid zes miljoen pond (ruim zeven miljoen euro) te betalen. 

Volgens de berichtgeving kan Emery een contract tot drie jaar tekenen in Noord-Engeland, voor een jaarsalaris van 8 miljoen euro. Sinds de Saoedische overname gonst het van de geruchten rond de huidige nummer 19 van de competitie, dat dit seizoen nog niet wist te winnen. Doel was om eerst een goede manager aan te stellen en vervolgens met gerichte aankopen de weg omhoog te vinden in Engeland.

Mister Europa League

Emery heeft het afgelopen decennium de bijnaam Mister Europa League gekregen. Zo won hij het toernooi drie jaar achter elkaar van 2014 tot en met 2006 met Sevilla. Na een droogte van vijf jaar sloeg hij afgelopen seizoen toe met Villarreal, door Manchester United na strafschoppen te verslaan. De move naar Newcastle zou betekenen dat Oranje-international Arnaud Danjuma een nieuwe trainer zal krijgen op termijn. Onder Emery kende hij een geweldige start in Spanje, nadat de aanvaller deze zomer was overgekomen van AFC Bournemouth.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Moet Emery dit doen?

  • Ja, mooie uitdaging
  • Van CL naar degradatievoetbal??
121+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie