Hallucinant recordbedrag lonkt voor Ajax

Foto: Hallucinant recordbedrag lonkt voor Ajax

Het geld klotst dit seizoen tegen de plinten bij Ajax en dat heeft alles te maken met de goede prestaties in de Champions League. De Amsterdammers wonnen immers van Sporting Portugal (1-5), Besiktas (2-0) én Borussia Dortmund (4-0).

Stunt Ajax in Dortmund? Bij bet365 is de odd 2.30!

Sluiten de mannen van coach Erik ten Hag ook de uitwedstrijd tegen de Duitsers in het Signal Iduna Park winnend af, dan rinkelt de kassa al helemaal op een hallucinante manier. De Telegraaf bericht op dinsdagochtend: “Ajax is met een zege op Dortmund al zeker van ruim 65 miljoen euro aan inkomsten. Alle deelnemers aan de groepsfase krijgen een startpremie van 15,64 miljoen euro. De koploper van de Eredivisie heeft op basis van de zogenoemde coëfficiëntenlijst met oude en recente prestaties in Europa nog eens recht op ruim twintig miljoen euro.”

Miljoenen, miljoenen en nog meer miljoenen

“Ajax verdiende met overwinningen op Sporting Portugal, Besiktas en Borussia Dortmund al 8,4 miljoen euro aan winstpremies”, becijfert het dagblad. “Een vierde zege is opnieuw goed voor 2,8 miljoen euro. De drie thuiswedstrijden in een uitverkochte Johan Cruijff ArenA leveren de club een recette van zo’n zes miljoen euro op. Ajax zal naar schatting zo’n drie miljoen euro aan de marketpool met televisierechten van de Champions League overhouden. Plaatsing voor de achtste finales wordt nog eens met 9,6 miljoen euro beloond.”

Overigens kan ook een gelijkspel in Dortmund Ajax aan een plekje in de achtste finales helpen, maar dan moet Sporting voor eigen publiek punten verspelen tegen Besiktas. Op 24 november spelen de Amsterdammers uit tegen de Turken, waarna de groepsfase op 7 december afgesloten wordt met een duel met de Portugezen.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door AFC AJAX MEDIUM (@ajaxmedium)

Gigantisch bedrag?

  • Vind ik wel, ja
  • Vind ik niet
3830+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie