‘Droomtransfer kost Ajax tientallen miljoenen’

Foto: ‘Droomtransfer kost Ajax tientallen miljoenen’

Ajax is de afgelopen maanden meermaals gelinkt aan een hereniging met Christian Eriksen. Clubwatcher Mike Verweij denkt dat de Amsterdammers dit idee niet in de praktijk moeten brengen.

Wint Ajax de Champions League? Win 2.100 euro met een inleg van 100 euro bij bet365!

Eriksen mag dankzij zijn defibrillator geen topsport beoefenen bij Internazionale. Een transfer lonkt, maar volgens Verweij werkt de lopende arbitragezaak rond Abdelhak Nouri tegen de Deense spelmaker. “Het zou in principe geweldig zijn”, opent de journalist in de voetbalpodcast van De Telegraaf. “Ik denk dat iedereen dat Christian Eriksen ook gunt en ook vindt dat het een geweldige speler is.”

Dure misser

Verweij noemt het desondanks ‘strategisch een enorme misser’. “Want dat kan de club echt tientallen miljoenen euro’s kosten.” Daarbij wijst hij naar de zaak rond Nouri. “Eén van de punten die Ajax betoogt is dat zelfs als Nouri goed behandeld zou zijn op het veld, dat hij nooit in de Champions League had kunnen spelen en nooit meer zijn oude niveau zou halen.”

“Als je vervolgens iemand aantrekt die wel heel goed behandeld is op het veld door de medici en die in de Champions League laat spelen, dan beuk je de bodem onder je eigen rechtszaak vandaan. Ik denk dat het echt heel dom zou zijn”, aldus Verweij. “Ajax zegt dat hij nooit meer zijn topniveau had gehaald. Als Eriksen bewijst dat hij wel zijn topniveau kan halen, dan ben je kansloos in je eigen rechtszaak.”

Geen noodzaak

Zijn Telegraaf-collega Valentijn Driessen vindt het ook geen noodzaak om Eriksen terug te halen. “Als je als Ajax een soort gebaar wil maken naar die jongen, biedt hem dan aan om na zijn carrière trainer te worden bij die club.” Sportief is er volgens hem geen meerwaarde. “Je hebt genoeg goede middenvelders, dus wat dat betreft heb je hem niet nodig.”

Driessen wijst bovendien op de onzekerheid rond Eriksen. De middenvelder speelde sinds de EK-wedstrijd tegen Finland, waarin hij werd getroffen door een hartstilstand, immers geen wedstrijd meer. “Je weet helemaal niet waar hij staat en hij heeft al een aantal maanden niet gespeeld. Dat gaat nog wel even duren voordat hij helemaal terug is.”

Moet Ajax toehappen?

  • Ja
  • Nee
1234+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie