De mooiste doelpunten in de Eredivisie van oktober 2021

Foto: De mooiste doelpunten in de Eredivisie van oktober 2021

De mooiste doelpunten van de Eredivisie gaan in oktober weer lekker los met een scala aan prachtige goals! De Nederlandse competitie dendert keihard door in de griezeligste maand van het jaar en daar horen uiteraard ook goals bij die je kippenvel bezorgen. Om ervoor te zorgen dat je er geen mist, zetten we de mooiste doelpunten in de Eredivisie van oktober 2021 op een rijtje.

Op de Eredivisie wedden doe je via bet365! Incasseer nu de welkomstbonus van €100! 



Voor deze beste Eredivisie doelpunten van oktober 2021 hebben we een mooie lijst opgesteld. Iedere Eredivisie wedstrijd die in oktober gespeeld werd telt mee. In totaal kiezen we een vijftal toffe goals, waarbij we ons richten op prachtige pegels, schitterend samenspel en bijzondere ballen. In willekeurige volgorde presenteren we hierbij de mooiste doelpunten in de Eredivisie van oktober 2021.



Cyril Ngonge (FC Groningen 1-1 FC Twente – Speelronde 8



We trappen de week af met een schitterend doelpunt van Cyril Ngonge die een beetje via de kluts de bal voor zijn voeten krijgt. Na een voorzet vanaf de rechterkant komt de bal wel in het zestienmetergebied maar niet direct in het netje zoals gewenst. Na wat licht uitverdedigen van FC Twente komt de bal vervolgens bij Ngonge die wel raad weet met de bal. De Belg neemt de bal lichtjes aan met zijn rechter waarna hij verwoestend uithaalde met links.



De bal krult heerlijk richting de kruising, wat de goal direct al een extra pluim geeft. Toch is het voorbereidende werk van Ngonge zelf die het doelpunt pas echt fantastisch maakt. De beheersing in de aanname waarmee hij direct de bal klaar wordt gelegd voor een uithaal is fantastisch, net als de goal die volgt.



Bekijk de goal hier terug!







Guus Til (Feyenoord 2-2 RKC Waalwijk) – Speelronde 9



Waar Feyenoord niet de beste maand van het seizoen kende in oktober, werd er wel weer een prachtige goal gemaakt. Dit keer kwam de goal alleen niet tot stand via een mooie combinatie of een prachtige knal. De reden voor de goal van Guus Til die de eindstand van Feyenoord tegen RKC Waalwijk bepaalde ligt juist bij de assist.



Marcos Senesi is de reden waarom deze goal het lijstje haalt. Waar hij vorig seizoen al liet zien dat hun via een omhaal kan scoren, liet hij in deze wedstrijd zien ook op die manier assists te kunnen geven. Na een rappe inworp van Linssen kan Senesi met zijn omhaal zo verlengen waarna Til de val binnenloopt.



Bekijk de goal hier terug!







Sander van der Streek (FC Utrecht 2-1 sc Heerenveen) – Speelronde 10



Bij FC Utrecht zijn alle punten van groot belang als de club zich volgend seizoen voor Europees voetbal wil plaatsen. Belangrijk is dan ook dat beslissende goals tegen andere middenmoters gemaakt worden, zoals Sander van der Streek in speelronde 10 deed voor zijn club (en dat ook nog eens op bijzonder mooie wijze).



De aanvaller van Utrecht duikt namelijk bij een voorzet vanaf de rechterkant richting de grond en kopt de bal op die manier diep in de verre hoek. Het mooiste is dat van der Streek niet eerst met zijn hoofd naar voren duikt, maar zichzelf eigenlijk via een verkapte tackle richting de bal gooit. Hij knikt de bal vervolgens perfect binnen en brengt Utrecht drie belangrijke punten.



Bekijk de goal hier terug!







Cyril Ngonge  (FC Groningen 2-0 AZ) – Speelronde 10



Het jaar is nog niet voorbij, maar dat de goal van Cyril Ngonge tegen AZ in de top tien mooiste goals van het jaar komt te staan is nu al zeker. De aanvaller van FC Groningen weet namelijk via een scorpion kick de bal binnen te krikken en dat ook nog eens in de kruising. Simpelweg alles aan de goal klopt.



Het begint allemaal vanaf de linkerkant. Daar komt de bal via een keurige voorzet aanvliegen. Eigenlijk is de bal iets te ver achter de aanvaller van Groningen, maar toch weet Ngonge de bal nog tegen de netten te werken. Veel van dit soort goals zie je niet, dus als je het doelpunt nog niet gezien hebt, is dat zeker aan te raden.



Bekijk de goal hier terug!







Ramiz Zerrouki (PSV 5-2 FC Twente) – Speelronde 11



We sluiten deze maand af met een drakenpoeier die FC Twente niet de winst bezorgde. Hoop is wat de goal bracht tijdens de wedstrijd tegen PSV, maar helaas voor de uitploeg werd daarna kansloos verloren. Toen PSV eenmaal op stoom kwam, was er geen houden meer aan.



Toch wist Ramiz Zerrouki met deze prachtige trap van halverwege de helft van PSV flinke indruk te maken. Door de goal kwam de stand namelijk op 2-2 te staan. Vanaf het moment dat de middenvelder de bal aan de voet heeft, zie je dat hij zich opmaakt voor een schot. De knal die volgt streept heerlijk richting de kruising die je moet zien!



Bekijk de goal hier terug!

Wat is de mooiste goal van oktober?

  • Cyril Ngonge (FC Groningen 1-1 FC Twente – Speelronde 8
  • Guus Til (Feyenoord 2-2 RKC Waalwijk) – Speelronde 9
  • Sander van der Streek (FC Utrecht 2-1 sc Heerenveen) – Speelronde 10
  • Cyril Ngonge (FC Groningen 2-0 AZ) – Speelronde 10
  • Ramiz Zerrouki (PSV 5-2 FC Twente) – Speelronde 11
25+ Votes

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

22:27
19+
‘Van Praag biedt Kroes excuses aan’
22:09
17+
De Jong zag zenuwen bij teamgenoten PSV
21:50
48+
Veerman geniet: ‘Laten zien dat we de beste ploeg van Nederland zijn’
21:46
78+
‘Slot maakt bizarre keuze bij Feyenoord’
21:26
57+
Bosz applaudisseerde in de rust: “Waanzinnig goed”
21:05
500+
Oorlog na Heerenveen-PSV: ‘puntenaftrek’
21:01
101+
Slot wil naar Liverpool: “Wordt komende dagen duidelijk”
20:50
36+
PSV door achtklapper tegen sc Heerenveen officieus landskampioen
20:36
243+
‘Pijnlijke Van Persie-actie na Heerenveen-PSV’
20:27
539+
‘Chivu keert na 21 jaar terug bij Ajax’
20:02
115+
Feyenoord én Go Ahead Eagles verrassen met opstelling
19:42
160+
‘PSV moet absolute klassespeler aantrekken’
19:24
44+
Bliksemstart PSV: 0-3 na een kwartier (!) spelen
19:11
292+
‘Bestuurlijke onrust Ajax nog niet teruggekeerd’
18:50
10+
Goed nieuws Tévez: uit ziekenhuis ontslagen, nu alweer op trainingsveld
18:30
312+
‘Feyenoord vindt Giménez-vervanger in Schotland’
18:10
181+
Ajax-directeur eigenlijk heel ouderwets: “Terug naar het gogme van vroeger”
17:50
32+
Opstellingen Heerenveen en PSV: Bosz wijst vervanger van Dest aan
17:37
30+
Kind van de club verlengt bij Feyenoord tot 2025
17:30
179+
‘Hij is zeker geschikt om Slot op te volgen bij Feyenoord’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie