Wiedemeijer tikt arbitrage op de vingers na flaterfestival

Foto: Wiedemeijer tikt arbitrage op de vingers na flaterfestival

Reinold Wiedemeijer heeft scheidsrechter Martin van den Kerkhof en videoscheidsrechter Robin Hensgens op hun vingers getikt. De scheidsrechtersbaas van de KNVB zag meerdere fouten tijdens sc Heerenveen – Vitesse (1-2).

Gokken op de Eredivisie-duels? Maak een account aan bij bet365!

Heerenveen leidde halverwege ondanks een snelle rode kaart met 1-0. Loïs Openda bracht de bezoekers langszij nadat Van den Kerkhof de bal beroerde. “Dit ligt volledig bij de scheidsrechter”, reageerde Wiedemeijer zondagavond in Dit was het Weekend op ESPN. “Hij moest fluiten, dat weet hij ook en heeft hij toegegeven.”

“De VAR had natuurlijk in kunnen grijpen, maar die is gaan twijfelen”, vervolgt Wiedemeijer. “Die had zoiets van: wat gebeurt hier nou? Hij laat gewoon doorspelen, is dit geen veelbelovende aanval? De scheidsrechter zei op het veld dat er nog een paar stations tussen zaten. Het is natuurlijk kraakhelder dat je hier moet fluiten als scheidsrechter. De VAR is op het verkeerde been gezet, denk ik.”

Strafschop Vitesse

dacht bij een 1-1 stand op voorsprong te komen vanuit een strafschop. Sven van Beek maakte duidelijk hands, maar Wiedemeijer en Hensgens grepen niet in. Wiedemeijer: “Misschien voelen ze zich nog steeds niet lekker hiervan. Ze doen dit namelijk niet met opzet, ze willen het juist goed doen. Maar dat is niet gelukt.”

De rode kaart van Heerenveen-verdediger Ibrahim Dresevic leverde óók ophef op. Dit werd echter niet nabesproken in de ESPN-uitzending.

Moet de KNVB ze schorsen?

  • Ja, vind ik wel
  • Nee, vind ik niet
249+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie