Spektakel in Deventer: Go Ahead wint na 1-3 achterstand

Go Ahead Eagles en Fortuna Sittard hebben de elfde speelronde van de Eredivisie afgesloten met een spektakelstuk. In De Adelaarshorst wist de thuisploeg een 1-3 achterstand om te zetten in een 4-3 zege.

Wedden op Eredivisie-duels? Maak een bet365-account aan en win een fraai zakcentje!

Fortuna Sittard beleefde een voortreffelijke eerste helft in Deventer. Halverwege leidde de formatie van Sjors Ultee met 0-2. Mats Seuntjens opende de score na tien minuten, al raakte doelman Warner Hahn de bal nog wel aan. De sluitpost moest in de eerste helft nogmaals vissen. Ben Rienstra schoot de bal in de benedenhoek binnen en verdubbelde daarmee de Limburgse voorsprong.

Over geluk had Fortuna niet te klagen in De Adelaarshorst. Go Ahead kreeg ook kansen om tot scoren te komen, maar de formatie van Kees van Wonderen had pech in de afronding. De Spanjaard Marc Cardona kopte de bal in kansrijke positie naast, waar de Griek Giannis Botos de lat teisterde met een kopbal.

Spektakel na rust

In de tweede helft ontbrandde het duel volledig. Luuc Brouwers bracht de marge terug tot één door te profiteren van een grote fout van doelman Yanick van Os, maar meteen aan de andere kant scoorde ook Tesfaldet Tekie. De Fortuna-steunpilaar wist de bal schitterend achter Hahn te schieten.

De 1-3 voorsprong van Fortuna bleek niet voldoende voor een driepunter. Cardona wist na meerdere mogelijkheden alsnog doel te treffen, waar Iñigo Córdoba zelfs de gelijkmaker op het scorebord bracht. Na een hoekschop mislukte de buitenspelval van de bezoekers en daar profiteerde Córdoba dankbaar van.

De avond werd nóg mooier voor Go Ahead. In de 89ste minuut viel een hoekschop van de thuisploeg opnieuw goed en ditmaal werkte Joris Kramer de bal binnen. Fortuna kreeg nog wel twee kansen om alsnog met een punt huiswaarts te keren, maar de lat redde Go Ahead beide keren.

Scoreverloop: 0-1 (11′) Mats Seuntjens, 0-2 (18′) Ben Rienstra, 1-2 (53′) Luuc Brouwers, 1-3 (55′) Tesfaldet Tekie, 2-3 (63′) Marc Cardona, 3-3 (83′) Iñigo Córdoba, 4-3 (89′) Joris Kramer