Slot krijgt titelvraag: “Vooral blijven dromen”

Foto: Slot krijgt titelvraag: “Vooral blijven dromen”

Feyenoord heeft de kloof met aartsrivaal Ajax terug weten te brengen tot vier punten. De Rotterdammers hebben ook nog een duel tegoed en dus dromen de fans voorzichtig van de eerste landstitel sinds 2017.

Wedden op Feyenoord? Maak dan nu je account aan bij bet365 en krijg 100 euro bonus!

Na de late 0-1 overwinning bij Sparta Rotterdam kreeg Arne Slot de vraag of dit realistisch is. De Feyenoord-trainer had een duidelijk advies voor de fans. “Dat ze vooral moeten blijven dromen”, zo reageerde hij op de persconferentie. “Ik vind het al heel mooi dat we dat op dit moment kunnen zeggen, want we weten allemaal hoe we aan het seizoen begonnen zijn en hoe destijds de verwachting was. Dus heel mooi om te zien dat mensen dat nu zo ervaren.”

Moeizame wedstrijden

Slot vindt dat de fans vooral moeten blijven dromen, maar tegelijkertijd is de oefenmeester ook realistisch. Op Het Kasteel verklaarde hij: “Maar we hebben ontzettend veel moeite om wedstrijden eenvoudig te winnen, dat kan dan best eens een keer lukken, zoals vandaag. Maar we zullen toch naar een situatie moeten waar we wat makkelijker onze wedstrijden winnen, wil je blijven staan waar we nu staan, laat staat wat jij bedoelt”, zo citeert Voetbal International.

Feyenoord hield in de Rotterdamse derby de nul. Slot dankt die prestatie vooral aan zijn defensie. “Zeker als een tegenstander heel veel lange ballen hanteert, is het wel heel fijn dat je een centraal duo hebt met Marcos Senesi en Gernot Trauner, die heel sterk in de lucht zijn en veel duels winnen. Ze hebben zo goed als niets weggegeven. Ál die ballen die naar ons toe kwamen en achter ons werden gelegd, hebben we goed verdedigd.”

Feyenoord is ook Europees nog actief. Komende donderdag spelen de Rotterdammers uit bij 1. FC Union Berlin.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Feyenoord SoccerNews (@feyenoord_soccernews)

Is het kampioenschap realistisch?

  • Ja
  • Nee
144+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie