Maaskant zou ‘ja’ zeggen tegen Feyenoord: “Redelijk makkelijk te besturen”

Foto: Maaskant zou ‘ja’ zeggen tegen Feyenoord: “Redelijk makkelijk te besturen”

Mark Koevermans gaat zijn taken als directeur bij Feyenoord neerleggen, de vraag is nu wie hem op gaat volgen. Volgens clubwatcher Martijn Krabbendam heeft de eerste kandidaat zich al gemeld.

Feyenoord speelt komende week weer in de Conference League. Bij een uitzege op Union Berlin krijg je bij bet365 3.30 keer je inleg!

“Robert Maaskant heeft gebeld, die heeft gesolliciteerd”, onthult Krabbendam. De kans lijkt echter niet groot dat Feyenoord heil ziet in een samenwerking met Maaskant als de nieuwe directeur. Johan Derksen denkt dat de sollicitaties nog wel even binnen zullen blijven stromen. “De voetballerij heeft zo’n ontzettende aantrekkingskracht, kijk mensen die in het bedrijfsleven heel succesvol zijn komen nooit in de krant en je krijgt een functie in het voetbal en je zit bij een topprogramma aan tafel. Heel veel mensen gaan zich melden waar je het niet van verwacht.” 

“Chris Woerts heeft het idee dat ze al druk bezig zijn met een kandidaat”, vult Krabbendam aan. “Eenhoorn zouden ze het liefste willen, alleen, die heeft ruzie gemaakt met Arnesen, heeft Slot bij AZ ontslagen en ziet dat ze heel veel van AZ kopiëren in het beleid. Ik weet niet of hij erop zit te wachten. Volgens mij is het iemand uit de voetballerij, maar Chris kon er nog niet veel over zeggen. Misschien maandag.”

UPDATE 31/10 12.15u

De naam van Robert Maaskant als nieuwe algemeen directeur van Feyenoord viel vrijdag dus al bij Veronica Inside. De 52-jarige Schiedammer bevestigde zondagochtend in Goedemorgen Eredivisie op ESPN dat hij inderdaad open staat voor de functie. “Eerder kwam de hypothetische vraag: zijn er nog mensen die bij Feyenoord willen instappen? Dan zeg ik hardgrondig: ja!”, begint Maaskant duidelijk. “Het is een fantastische club met enorme potentie, met enorme toekomstplannen ook. Ik zou daar niet van weglopen. Ik denk dat Robert Eenhoorn en die jongen die bij LA zit (Dennis te Kloese, red.), die wel bij Feyenoord directeur zouden willen worden.

“Ik heb al eerder aangegeven: ik sta open voor een beleidsfunctie in de sport. Omdat ik enorm sportminded ben. En of dat in de voetballerij is of een andere sport, dat maakt me eigenlijk niet eens zoveel uit. Waarom bij Feyenoord? Feyenoord is een relatief kleine organisatie, waar je denk ik goed leiding aan kan geven. Het is wat dat betreft nog wel overzichtelijk”, wat voor gefronste wenkbrauwen bij tafelgenoot Hans Kraay jr. zorgde, die de problemen met de bedreigingen van supporters en het stadiondossier aanhaalde. “De organisatie van Feyenoord, met het personeel dat je hebt en de dingen die er spelen, is redelijk overzichtelijk ja. Dat het ingewikkelde, complexe dossiers zijn is wat anders. Maar het is an sich redelijk makkelijk te besturen. 

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Feyenoord SoccerNews (@feyenoord_soccernews)

Heeft Maaskant gelijk?

  • Ja, ik snap hem wel
  • Nee, wat een onzin!
152+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie