Schiettent in AFAS Stadion: Pavlidis doet het eindelijk

Een wedstrijdje tegen de nummer laatst van de Eredivisie, hoe moeilijk kan dat nou worden? Behoorlijk moeilijk, zo ondervond AZ op zaterdagavond aan den lijve. Al kwam het uiteindelijk toch nog goed voor de Alkmaarders in het AFAS Stadion.

Inzetten op wedstrijden van AZ doe je bij bet365. En vergeet de welkomstbonus van €100 niet!

Oefenmeester Art Langeler van de gasten koos voor Mees de Wit als gelegenheidsrechtsbuiten (normaal gebruikt hij hem vooral als back), en onder aanvoering van het jeugdproduct van Ajax kwam PEC binnen het kwartier op 0-2: De Wit kopte twee keer raak.

Het antwoord van AZ liet niet lang op zich wachten, want al snel maakte Dani de Wit de aansluitingstreffer. De 2-2 kwam vervolgens op naam van Vangelis Pavlidis. De Griek maakt zijn naam als goaltjesdief vooralsnog niet helemaal waar in Alkmaar, maar was een vijftal minuutjes voor rust trefzeker met zijn hoofd.

De thuisploeg van coach Pascal Jansen had de smaak te pakken en vlak na het beginsignaal van de tweede helft kwamen de Alkmaarders voor het eerst op voorsprong, wéér door een doelpunt van Pavlidis. De wedstrijd was echter nog niet gespeeld, want aan de andere kant van het veld werd Thomas van den Belt gevaarlijk. Peter Vindahl hield AZ echter op de been, waardoor 3-2 de einduitslag was.

Scoreverloop: 0-1 (5′) M. de Wit, 0-2 (13′) M. de Wit, 1-2 (14′) D. de Wit, 2-2 (38′) V. Pavlidis, 3-2 (52′) V. Pavlidis