Tiental Heerenveen strijdt dapper, maar gaat kopje onder

Lang leek het erop dat sc Heerenveen een puntje zou pakken in het Abe Lenstra Stadion tegen Vitesse, ondanks de vroege rode kaart van Ibrahim Dresevic. In de blessuretijd van het duel ging het echter alsnog mis voor de mannen van coach Johnny Jansen…

Inzetten op duels van Heerenveen of Vitesse? Dat doe je bij bet365! Pak nu de welkomstbonus!

Al na tien minuten spelen vergreep Dresevic zich aan de doorgebroken Loïs Openda. Scheidsrechter Martin van den Kerkhof toonde zich onverbiddelijk en stuurde de verdediger met rood van het veld. Nikolai Baden Frederiksen scoorde bijna uit de daaropvolgende vrije trap, maar goalie Xavier Mous kon net aan redding brengen.

Opvallend genoeg was het de thuisploeg die op slag van rust op voorsprong kwam. Heerenveen kwam er razendsnel uit na een hoekschop van Vitesse en na een ‘halve marathon’ gelopen te hebben bood Rodney Kongolo zijn ploeggenoot Milan van Ewijk een niet te missen kans. En missen deed de 21-jarige rechtsback dan ook niet: 1-0.

De Friezen konden niet zo heel lang van hun voorsprong genieten, want tien minuten na het beginsignaal van het tweede bedrijf trok Openda gelijk: de spits schoot bij de eerste paal binnen na een voorzet vanaf links. Opvallend genoeg hielden beide ploegen daarna gelijke tred, ondanks het numerieke voordeel van de Arnhemmers. Vlak voor tijd viel het doel alsnog voor Heerenveen: Openda bezorgde Vitesse met zijn tweede van de avond het volle pond.

Scoreverloop: 1-0 (45′) M. van Ewijk, 1-1 (55′) L. Openda, 1-2 (90′) L. Openda