“Misschien had ik Koeman eerder moeten ontslaan”

Foto: “Misschien had ik Koeman eerder moeten ontslaan”

Na de 1-0 nederlaag bij Rayo Vallecano viel het doek voor Ronald Koeman, die volgens de Spaanse media ‘al sinds het echec bij SL Benfica in de Champions League een dead man walking was’. Hij ‘had allang niet meer het vertrouwen van preses Joan Laporta’, zo klonk het.


Wint FC Barcelona van Alavés? Waag de gok via bet365 en verdien een bonus van €100!

Diezelfde Laporta reageert nu. “Terugkijkende op wat er gebeurd is, is het makkelijker te analyseren. Ik had de beslissing misschien eerder moeten nemen, maar we (Barça-bestuur, red.) vonden dat Koeman het vertrouwen verdiende. Het was een manier om de coach en het team te motiveren”, aldus de Spaanse beleidsbepaler. “We bevonden ons in een gevaarlijke spiraal waarin we los hadden kunnen raken van alles.” Claims over een ‘wrok van de directie jegens Koeman’ countert Laporta. “We communiceren met alle respect naar hem toe. De situatie was onhoudbaar en hij vertelde me dat hij dat deels begreep. De onderhandelingen over het beëindigen van zijn contract gaan goed. We zullen de rechten van beide partijen respecteren, zodat hij tevreden is.”

“Ik ga geen uitspraken doen over hoe de selectie is gemanaged, ik denk dat het goed was. Ronald heeft het geprobeerd en er zijn momenten geweest waarop het beter ging. Er zijn veel blessures geweest en wanneer iedereen fit is, denk ik dat we in staat zijn om onze doelen te behalen. Ronald is een Barcelona-icoon en we willen hem bedanken voor zijn inzet. Dat heb ik Ronald verteld, ik heb hem bedankt en succes gewenst voor de toekomst.”


Over Xavi

Inmiddels klinken de geluiden dat er al lang en breed gesproken is met Xavi Hernández (Al-Sadd) als opvolger. “Wat ik heb gezegd heb over Xavi is niet veranderd. Sinds hij naar Qatar ging heb ik gezegd dat hij ooit coach van Barcelona zou worden. Wat ik niet weet is wanneer dat zal zijn. De rapporten die we van hem hebben zijn erg positief, maar hij heeft nog geen uitgebreide trainerscarrière.” Laporta zal de nieuwe coach hoe dan ook steunen, of dat nou Xavi is of iemand anders. “Hij zal al onze steun krijgen in het behalen van onze ambities. We zijn veeleisend omdat we aspireren alle competities te winnen waarin we actief zijn. Voor Barça zijn er geen overgangsseizoenen. Voetbal heeft geen empirisch karakter en alles is mogelijk. Sergi heeft nu de kwaliteiten die we nodig hebben.”

Voorlopig staat Sergi Barjuan aan het roer als interim-coach. “Ik wil de club bedanken voor het vertrouwen”, zegt hij. “Ik wil een warme knuffel naar Koeman sturen, omdat we de afgelopen maanden samen hebben gewerkt. Ik kom hier binnen in een complexe situatie, maar we zijn aan het werk gegaan. We zullen een eenheid moeten vormen. De speelstijl zal niet veranderen, los van enkele tactische concepten. Dat zou de oplossing kunnen vormen.”

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Xavi is de juiste man voor Barca

  • Eens
  • Oneens
59+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

11:46
8+
ESPN-analisten kraken ‘kelderklasse-speler’ Ajax
11:35
40+
Grote zorgen om Brobbey-situatie: ‘Het is gek’
11:15
67+
‘Transfergekte bij Manchester United aanstaande’
10:44
122+
Vink ziet groot verschil tussen Ajax en rivalen Feyenoord en PSV
10:31
64+
‘Pasveer neemt Ajax-besluit’
10:00
78+
Op deze manieren kan PSV kampioen worden
09:45
126+
Van ‘t Schip wijst naar groot Ajax-probleem: ‘Al hele seizoen zo’
09:25
131+
Rensch bespreekt discutabel Bergwijn-moment
08:50
203+
Van ‘t Schip komt met simpele verklaring voor matig spel Ajax
08:30
194+
Van Dijk laat zich uit over Arne Slot-geruchten
08:15
0+
Ajax-directeur Beuker deelt zomerse transferplannen Ajax: ‘Veel werk te doen’
07:40
509+
De Telegraaf heeft EK-boodschap voor Noa Lang
07:30
2192+
‘Dit bedrag vraagt Feyenoord voor Arne Slot’
07:10
799+
Van der Vaart blikt terug op zijn ‘slechtste beslissing ooit’
23:42
190+
Mogelijke Slot-opvolger reageert: “Ik doe niet aan geruchten”
23:18
83+
Everton doet Liverpool pijn in titelrace, United met de schrik vrij
22:53
121+
Tiental Ajax kan ternauwernood historische zege Excelsior voorkomen
22:45
647+
Litmanen sluit baan bij Ajax niet uit: ‘We zullen zien’
22:28
150+
Sean Klaiber volgt Utrecht op de voet: “Elke wedstrijd”
22:05
750+
‘Ongelofelijk domme Ajacied saboteert de boel’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie