‘Luuk de Jong heeft nieuwe club te pakken’

Foto: ‘Luuk de Jong heeft nieuwe club te pakken’

FC Barcelona wil na het ontslag van trainer Ronald Koeman afscheid nemen van Luuk de Jong. Volgens Spaanse media is er al een oplossing in de maak voor de Oranje-international.

Wint FC Barcelona de landstitel zonder Koeman? Krijg elf keer je inleg terug bij bet365!

De Jong verhuisde op 31 januari van Sevilla naar FC Barcelona. Het huurcontract loopt tot komende zomer, maar na het ontslag van Koeman wenst de Catalaanse topclub deze verbintenis te beëindigen. Zowel SPORT als La Razón heeft vernomen dat het Turkse Besiktas, in de Champions League tegenstander van Ajax, opnieuw in de race is voor de oud-PSV’er.

Besiktas werd in de zomer al concreet gelinkt aan De Jong. Destijds leek het een keuze tussen Eindhoven (PSV) of Istanbul te worden, maar vlak voor de transferdeadline verraste de spits met een huurtransfer naar Barcelona. In Camp Nou is het vertrouwen nu opgezegd.

Oplossing

FC Barcelona heeft Sevilla inmiddels geïnformeerd dat het de huurdeal wil beëindigen. De Catalanen hopen daarmee enkele miljoenen euro’s te besparen, waar de club uit Andalusië hem meteen op huurbasis kan onderbrengen bij Besiktas. Wel heeft Sevilla kenbaar gemaakt dat het de huursom van een half miljoen euro niet terug wil storten.

Sevilla wil graag meewerken aan een nieuwe transferdeal voor De Jong. Zijn verbintenis loopt in medio 2023 af, waardoor de Spaanse club baat heeft bij meer speeltijd voor de Nederlander. Na dit seizoen kan hij dan alsnog voor een acceptabel bedrag worden doorverkocht.

Moet hij voor Besiktas kiezen?

  • Ja
  • Nee
4853+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie