Owen Wijndal doet boekje open: “Ik ruil AZ niet zomaar in”

Foto: Owen Wijndal doet boekje open: “Ik ruil AZ niet zomaar in”

Calvin Stengs transfereerde van AZ naar OGC Nice, Myron Boadu ging naar AS Monaco, Teun Koopmeiners koos Atalanta Bergamo en Marco Bizot staat inmiddels onder contract bij Stade Brest. En Owen Wijndal? Die voetbalt nog steeds in het AFAS Stadion.

Verwacht jij dat AZ met ruime cijfers wint van PEC Zwolle? Probeer een handicapje van -2 op bet365 en krijg 2.75 keer je inzet!

“Het is jammer dat ze er niet meer zijn”, zegt de linksback in een interview met Voetbal International over zijn vertrokken maatjes… “Met sommige spelers ben ik opgegroeid, we zijn goede vrienden geworden. Maar je weet dat het zo gaat in de voetballerij. Die jongens hebben een mooie stap gemaakt, ik ben hartstikke blij voor ze. En we hebben nog steeds contact met elkaar. Zelf heb ik de knop omgezet en nu voelt het al bijna als normaal. Ik had deze zomer clubs in mijn hoofd waar ik naartoe zou willen. Maar die kwamen niet. Er zijn buitenlandse clubs concreet geweest, maar ik ruil AZ niet zomaar in. Ik speel hier nog steeds met alle liefde.”

‘Kon gewoon mee met Oranje’

Wijndal ging naar het Europees kampioenschap met het Nederlands elftal, maar kreeg last van vervelende liesklachten: “Je voelt het en het zit in je hoofd, dus ik kon niet helemaal vrijuit spelen. In het begin ging het nog wel. Maar hoe langer je traint en speelt, hoe meer je gaat forceren. Toch kon ik nog gewoon mee met het niveau. Anders hadden ze me ook niet bij de selectie gehouden. Maar als je speelt, wil je altijd de beste zijn. Ik wil niet onopvallend zijn. Dat was het geval. Als je achteraf aan mensen vraagt hoe ik was tijdens het EK, zullen ze geen idee hebben. Het was niet slecht en het was niet goed. Uiteindelijk koos de bondscoach voor iemand anders.”

Na twee jaar non-stop voetballen bleek de vleugelverdediger tóch niet onoverwinnelijk te zijn… “Mijn schaambeen bleek overbelast te zijn. Eerst dacht ik dat het wel zou loslopen, ik heb vaker last gehad van wat pijntjes. En na die laatste wedstrijd tegen Heracles had ik een week rust, voordat ik zou aansluiten bij het Nederlands elftal voor het EK. Maar tijdens de oefenwedstrijden met Oranje werd de pijn erger.”

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Gaat hij nog een toptransfer maken?

  • Ik vraag het me af…
  • Ik denk het wel!
93+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie