Álvarez uit lofzang na Ajax-verlenging: “Hij is de beste”

Foto: Álvarez uit lofzang na Ajax-verlenging: “Hij is de beste”

Amper een jaar geleden overwoog Edson Álvarez nog te vertrekken bij Ajax, maar inmiddels is hij onmisbaar geworden in Amsterdam. Woensdag zette hij zelfs de handtekening onder een gloednieuw contract.

Maakt Álvarez in Almelo het eerste Ajax-doelpunt? Verdien 26 keer je inzet via bet365!

Trainer Erik ten Hag zette de Mexicaan vorig seizoen enige tijd op de bank. Toch is Álvarez de succestrainer dankbaar. “Ik durf te stellen dat hij de beste trainer is die ik in mijn korte carrière heb gehad. Hij is, en dat heb ik al vaker gezegd, iemand die heel goed voorbereid is. Hij heeft een enorme winnaarsmentaliteit en wil altijd meer”, zo jubelt de boomlange middenvelder tegenover Ajax TV.

Álvarez zegt zijn ontwikkeling vooral aan Ten Hag te danken te hebben. “Hij heeft me heel veel binnen het veld geleerd, op tactisch vlak, maar ook technisch ben ik beter geworden, met behulp van de hele staf. Hij heeft me erg veel geholpen, ik heb me verder ontwikkeld. ik voel nu dat hij vertrouwen in me heeft. De enige manier waarop ik zijn vertrouwen kan beantwoorden, is in het veld.”

Sleutelrol

Álvarez is een cruciale pion geworden in het huidige team van Ajax. De middenvelder vindt het echter overdreven om hoog van de toren te blazen. “Ik houd er niet van om te denken dat ik een sleutelrol heb, want ik houd er niet van achterover te leunen. Ik wil niet denken dat ik alles heb bereikt, want ik weet dat het niet zo is.”

Álvarez tekende deze week tot medio 2025 in Amsterdam. De middenvelder werd in de zomer nog begeerd door Stade Rennes, dat zo’n twintig miljoen euro wilde neertellen. Ajax weigerde echter om mee te werken.

Ben je verrast door zijn ontwikkeling?

  • Ja
  • Nee
267+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie