“Erik ten Hag is de vlag op de strontschuit”

Foto: “Erik ten Hag is de vlag op de strontschuit”

Valentijn Driessen maakt zich zorgen over de ontwikkeling van het Nederlandse trainersgilde. Na Mark van Bommel (VfL Wolfsburg) en Henk ten Cate (Al Wahda) is Ronald Koeman (FC Barcelona) het derde slachtoffer in hele korte tijd.

Zin in een gokje? Ontvang €100 bonus door een account te openen bij bet365!

Driessen spreekt van ‘het lachertje van Europa’. “Peter Bosz is de last man standing bij de Franse middenmotor Olympique Lyon, want de bondscoaches Bert van Marwijk en Advocaat acteren in de vergetelheid bij de Verenigde Arabische Emiraten en Irak”, zo schrijft de chef voetbal van De Telegraaf. “Deze treurige stand van zaken in trainersland mag de KNVB zich aanrekenen als enige gecertificeerde opleider van voetbalcoaches in ons land.”

“De peperdure trainerscursus in ons land, op het hoogste niveau geleid door nobodies als Gert Aandewiel en Dennis Demmers (gesjeesd bij Sparta en Go Ahead Eagles), wordt door de bond vaak aangeprezen als beste trainerscursus van de wereld. Werkelijk een gotspe en tegelijk een totaal gebrek aan zelfkennis”, aldus Driessen, die weet dat veel trainers er niet lekker op staan.

Ten Hag

Driessen weet dat één Nederlander het tij misschien kan keren. “Erik ten Hag is de vlag op de strontschuit en de hoop in bange trainersdagen. Wellicht kan hij de deur voor de Nederlandse trainer naar het buitenland na dit seizoen, of in 2023 als zijn contract afloopt, op een kier zetten. De Tukker zal het nog moeten waarmaken over de grens, maar door zijn prestaties met Ajax zal hij hoog kunnen instappen op de internationale trainersladder.”

Tegelijkertijd weet de journalist dat een succesverhaal bij Ajax geen garantie voor succes is. Daarbij wijst Driessen op Koeman. “Alle rumoer bij FC Barcelona en uitgestorte sportieve en financiële ellende ten spijt; Koeman presteerde dit seizoen ondermaats met zijn droomclub. Terwijl hij ook zonder Lionel Messi een prima selectie tot zijn beschikking had.”

Eens?

  • Ja
  • Nee
316+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie