‘Nieuwe baan op komst voor Ronald Koeman’

Foto: ‘Nieuwe baan op komst voor Ronald Koeman’

Ronald Koeman is enkele uren na de 1-0 nederlaag bij Rayo Vallecano ontslagen door FC Barcelona. De Nederlander is nu dus per direct werkloos, maar Maarten Wijffels acht de kans aanwezig dat hij terugkeert als bondscoach van Oranje.

Gaat Oranje wereldkampioen worden? Bij bet365 verdien je zeventien keer je inzet!

In de AD Voetbalpodcast stelt Wijffels: “Zijn naam valt dan gelijk in verband met Oranje. Van Gaal stopt na het WK 2022 in Qatar en dan? Als dat WK heeft succesvol is, moet je het dan wel overnemen? Maar de KNVB moet daar wel alvast over nadenken.”

Edwin Winkels haakt in: “Ik sprak Koeman over zijn toekomst onlangs en toen zei hij dat Barcelona qua club het eindstation is. Daarna ga je niet ergens anders heen. Maar bondscoach kan je prima vanuit Barcelona doen. Het is minder stressvol dan clubcoach zijn. En ook omdat je niet op deze manier je carrière wilt eindigen.”

Rust

Wijffels denkt dat Koeman de komende tijd sowieso niets gaat ondernemen. “Het meest veelzeggende is misschien wel dat Koeman ook niet gaat reageren op zijn ontslag. Dat hij even rust wil. Deze periode heeft veel gevraagd van hem”, aldus de AD-journalist. Juist een sabbatical zou goed nieuws kunnen betekenen voor een rentree bij Oranje.

Koeman was tot en met de zomer van 2020 actief als bondscoach van Oranje. Dankzij een clausule stapte de oefenmeester over naar Barcelona, waar hij amper anderhalf jaar later dus alweer is ontslagen.

Moet de KNVB hem opnieuw bondscoach maken?

  • Ja
  • Nee
9329+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie