Droomtransfer Gravenberch kwestie van tijd

Foto: Droomtransfer Gravenberch kwestie van tijd

Ryan Gravenberch speelde zich als tiener geruisloos in het eerste elftal van Ajax. De negentienjarige middenvelder maakte indruk in de Champions League, debuteerde voor het Nederlands elftal en kreeg daarmee de nodige belangstelling voor zijn diensten. Een droomtransfer lijkt een kwestie van tijd voor de Oranje-international, die de Johan Cruijff ArenA niet per se hoeft te verlaten om nog stappen te maken. 

Ryan Gravenberch speelt nog altijd bij Ajax. Het had zomaar anders kunnen aflopen: net zoals veel grote talenten kwamen er in de jeugd al aanbiedingen van Europese topclubs binnen voor de jonge middenvelder. Gravenberch bleef de Amsterdammers echter trouw. Op zijn zeventiende kreeg hij daar met zijn debuut in het eerste elftal op jonge leeftijd al een beloning voor. Zijn basisplaats van het afgelopen anderhalve seizoen zorgt er echter wel voor dat er twijfels zijn hoe lang de Nederlander het shirt van de landskampioen nog verdedigt. 

Ryan Gravenberch en Ajax

Het is bijna gebruikelijk dat een groot talent na een goed seizoen in verband wordt gebracht met een transfer naar één van de grote Europese competities. Gravenberch was dan ook geen uitzondering op die regel. Als het om de interesse ging, ten minste. De middenvelder gaf aan het einde van vorig seizoen aan dat hij minimaal nog één jaar bij Ajax wilde blijven om zich verder te ontwikkelen.
Nu dat seizoen bijna voor de helft om is, komt de interesse langzaam weer op gang. Volgens diverse internationale media hebben op dit moment Manchester United, Liverpool, Juventus en FC Barcelona. Het zou echter ook zomaar kunnen dat er binnenkort witte rook uit Amsterdam komt na een akkoord over nieuwe contractverlenging. Wat zijn de pro’s en cons van de verschillende opties van de Nederlandse middenvelder? 

Manchester United

Als je Manchester United zegt, dan denk je meteen aan de situatie van Donny van de Beek bij de Engelse grootmacht. Gravenberch zou volgens Engelse media dezelfde overstap kunnen maken. In dezelfde situatie als zijn land- en voormalig ploeggenoot zal Gravenberch waarschijnlijk niet komen: de Nederlander kan de opvolger van Paul Pogba worden bij de Engelsen. Mocht de Fransman zijn contract bij United verlengen, dan ontstaat er misschien wel een centraal middenveld waar de recordkampioen van Engeland nog jaren op kan teren. 

Liverpool

Liverpool was deze zomer één van de belangrijkste geïnteresseerden in Gravenberch. De Engelse grootmacht wilde de Ajacied graag overnemen als opvolger van de naar Paris Saint-Germain vertrokken Georginio Wijnaldum. Van een overgang kwam het dus niet, maar volgend seizoen staan er wellicht weer nieuwe kansen voor The Reds. Met oudere middenvelders als James Milner en Jordan Henderson in de selectie, kan het middenveld van Liverpool zowel een verjongende als creatieve prikkel gebruiken. De concurrentie bij Liverpool is echter niet mals. 

Juventus

In tegenstelling tot de Engelse topclubs lijkt Gravenberch bij Juventus in een meer gespreide bedje terecht te komen. De Italianen hebben een goede relatie met zaakwaarnemer Mino Raiola, iets wat in het geval van de Italiaans-Nederlandse zaakwaarnemer een groot voordeel is. In vergelijking met de Engelse grootmachten heeft Juventus een mindere selectie, wat in beginsel beter lijkt voor de speelkansen van Gravenberch. 

FC Barcelona

FC Barcelona hoopt zich nog steeds te versterken met Gravenberch, al lijken de Catalanen de minste kans te maken. Dat terwijl Gravenberch van de clubs op dit moment de meeste minuten lijkt te kunnen maken in Catalonië. De torenhoge schuld van de Catalanen en het ontslag van Koeman zorgen er wellicht voor dat de interesse afneemt. Mocht dit niet zo zijn, dan zou de transfersom van 45 miljoen euro een (te hoog) obstakel zijn. 

Ajax

Ten slotte heeft Gravenberch ook de optie om bij Ajax te blijven. De Amsterdammers zijn volgens De Telegraaf in gesprek met de middenvelder voor een nieuwe verbintenis. Daarvoor moet het in gesprek met een van de minst favoriete onderhandelingspartner van de Amsterdammers: Mino Raiola. De slagingskans van de onderhandelingen ligt dus niet alleen bij de bereidheid van Gravenberch om bij Ajax te blijven.

Waar speelt Gravenberch volgend seizoen?

  • Ajax
  • Manchester United
  • Liverpool
  • Juventus
  • FC Barcelona
  • Andere club
1296+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

20:40
17+
‘Sancho denkt aan United-terugkeer’
20:25
14+
Opstellingen Barcelona en PSG: Frenkie de Jong en ‘Judas’ in de basis
20:11
118+
Last van schouders: Vitesse mag seizoen afmaken
19:50
160+
‘Feyenoord bijna rond met KKD-smaakmaker, verlenging aanstaande’
19:30
170+
Bergwijn reageert op kwade Ajax-fans: ‘Ik ben blij dat…’
19:15
305+
Geflopte Ajacied na dramatisch duel uit selectie gezet
18:50
125+
Ajax-supporters roepen rvc in brief op om Kroes te behouden
18:30
0+
Volendam-aanvaller bedreigd en racistisch bejegend na tumultueus weekend
18:10
146+
‘Strik gaat om PSV’er bij vijftig of zestig miljoen’
17:50
205+
Gio vol lof over Ajax-kandidaat: “Hij maakt spelers beter”
17:31
132+
‘Barça veegt bod van 60 miljoen van tafel’
17:11
98+
Wereldsterren in actie bij Ajax Legends tegen BIF All Stars: wedstrijd met fraai doel
17:00
243+
Machtsstrijd in Amsterdam: hoe Ajax volledig stuurloos is
16:50
129+
‘Enorme domper voor Donyell Malen’
16:30
106+
Guardiola in zijn nopjes met ‘geweldig nieuws’ voor Real-clash
16:10
47+
Tuchel verklapt speelkansen De Ligt en Mazraoui in CL-kraker
15:50
134+
‘Man United schrikt zich rot van vraagprijs oud-PSV’er’
15:31
175+
‘Oranje-international vernachelt carrière door verkeerde keuzes’
15:14
80+
Werder Bremen zet middenvelder uit selectie na weigeren reserverol
15:11
96+
‘Eredivisionist bemoeit zich met strijd om Kruys’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie