Real Madrid-coach Ancelotti reageert op ontslag Koeman

Foto: Real Madrid-coach Ancelotti reageert op ontslag Koeman

Gisteravond werd vlak na de 1-0 blamage op bezoek bij Rayo Vallecano bekend dat FC Barcelona afscheid nam van coach Ronald Koeman. Dat nieuws heeft nu ook Madrid bereikt, waar vandaan Real-coach Carlo Ancelotti reageert.

Wie wordt er kampioen in Spanje dit jaar? Gok er op bij bet365 en krijg €100 bonus!

De Italiaan sprak na El Clásico vorige week al van een ‘schandalige aanval van de pers op zijn collega’. “Dit is een gebrek aan respect voor de mens Koeman, niet alleen voor de trainer. Koeman is geen trainer, hij is een mens die als trainer werkt.”

Ancelotti spreekt nu dan ook zijn steun uit voor Koeman. “Ik ben ook diverse keren ontslagen en ik ben hier nog steeds, springlevend en gelukkig. Ontslagen worden hoort hij het trainersvak. Je moet alles geven dat je hebt, tot de dag dat je wordt ontslagen. Je moet vooruit blijven kijken met een schoon geweten. Koeman kan dat doen. Hij heeft alles gegeven dat hij kon.”

Rijke historie aan congé’s

Koeman werd eerder ook al op de keien gezet bij Valencia (2008), AZ (2009) en Everton (2017). Ancelotti zwaaide bij twee van zijn laatste drie clubs ongewild af (Bayern München in 2017 en SSC Napoli twee jaar later). Momenteel staat Real aan kop in La Liga, met zes punten meer dan nummer negen FC Barcelona.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Real Madrid gaat kampioen worden dit seizoen

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
204+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie