‘Barcelona vindt razendsnel Koeman-opvolger: donderdag al officieel’

Foto: ‘Barcelona vindt razendsnel Koeman-opvolger: donderdag al officieel’

Een dag na het ontslag van Ronald Koeman heeft Barcelona al een nieuwe hoofdtrainer gevonden. Xavi Hernández staat naar verluidt op het punt om een contract in Camp Nou te ondertekenen, zo melden diverse Spaanse media.

Inzetten op de wedstrijden van Barcelona? Doe het bij bet365 en krijg €100 bonus!

De naam van Xavi zong al lange tijd rond bij Barcelona. De voormalig middenvelder van de club speelde in de Catalaanse stad met de succesgeneratie. Supporters dragen hem in Barcelona daarom nog altijd op handen, waardoor president Joan Laporta met het binnenhalen van Xavi op een hoop steun van de achterban kan rekenen.

Barcelona en Xavi zouden inmiddels een akkoord hebben bereikt over een meerjarig contract, waarmee de Spanjaarden de indruk wekken dat ze al langere tijd contact hadden over een overgang. De topclub moet nog wel met Al-Sadd, de huidige club van Xavi, om de tafel om het over de afkoopsom te hebben. Het zou daarbij gaan om een bedrag van een miljoen euro.

Staf van Xavi

De oefenmeester zou zo snel mogelijk aan de slag willen gaan. Volgens de Spaanse media laat Xavi zich in Barcelona assisteren door zijn broer Óscar Hernández en Sergio Alegre. Daarnaast zou Iván Alegre overkomen om als fysiektrainer aan de slag te gaan. Barcelona hoopt de deal donderdag nog wereldkundig te maken.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Is Xavi een goede opvolger?

  • Ja, ik vind van wel
  • Nee, zeker niet
363+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie