BREAKING: Barcelona ontslaat Ronald Koeman

Foto: BREAKING: Barcelona ontslaat Ronald Koeman

FC Barcelona heeft zijn oefenmeester Ronald Koeman ontslagen, zo melden de Catalanen in de nacht van woensdag op donderdag via de officiële kanalen. De pijnlijke 1-0 Primera División-nederlaag tegen Rayo Vallecano was de druppel die de emmer deed overlopen.

Wedden op wedstrijden van Barcelona? Dat doe je bij bet365! Krijg nu €100 bonus! 

Het noodlijdende Barça, dat kampt met een schuldenpost van meer dan één miljard euro, begon dramatisch aan het huidige voetbalseizoen en al snel was duidelijk dat het hoofd van de oud-bondscoach van het Nederlands elftal op het hakblok lag. Desondanks hield president Joan Laporta hem ‘in leven’.

Steuntje Laporta

Op 2 oktober na de 2-0 nederlaag bij Atlético Madrid liet de voorzitter nog over Koeman weten: “Hij verdient dat vertrouwen en krediet, omdat hij een absoluut clubicoon is. Ik waardeer het enorm dat hij het trainerschap van Barça op zich neemt, tijdens de moeilijkste momenten van de club. Na met hem gesproken te hebben, zie ik dat hij vertrouwt op deze ploeg en zeker nu geblesseerde spelers beginnen terug te keren.”

De resultaten werden er echter niet bepaald beter op, al wonnen de Catalanen wel achtereenvolgens van Valencia (La Liga) en Dinamo Kiev (Champions League). Vervolgens ging El Clásico echter met 1-2 verloren… en op woensdagavond volgde de zoveelste sof, een 1-0 nederlaag in het Campo de Fútbol de Vallecas, met het congé van Koeman als gevolg.

Terugkeer Xavi?

Het is de vraag wie de opvolger wordt van de Zaandammer in het Camp Nou-stadion. El Mundo Deportivo denkt dat de keuze van Laporta gaat vallen op clubicoon Xavi Hernández, op dit moment nog werkzaam bij Al-Sadd uit Qatar. De voormalige middenvelder wordt al sinds jaar en dag in verband gebracht met de job van trainer bij zijn oude liefde.

Terecht?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
1261+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie