Nederlandse toptrainer in de maak: ‘Hij maakt het team beter’

Foto: Nederlandse toptrainer in de maak: ‘Hij maakt het team beter’

Het lukte Sparta Rotterdam deze zomer niet om de selectie sterk te krijgen, waardoor de club dit seizoen alles eraan moet doen om in de eredivisie te blijven. Het vertrouwen in Henk Fraser is echter groot.

Denk je dat Sparta zich gaat handhaven? Waag een gokje bij bet365 en ontvang €100 bonus!

De oefenmeester heeft dit seizoen een dubbelfunctie. Waar hij als hoofdtrainer van Sparta de taak krijgt om de Rotterdammers niet te laten degraderen, belde Louis van Gaal hem deze zomer op om assistent-trainer bij het Nederlands elftal te worden. Het zorgt ervoor dat Fraser tijdens de interlandperiode tussen spelers als Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt en Virgil van Dijk staat.

Het geeft technisch directeur Henk van Stee een trots gevoel wanneer Fraser over het trainingsveld van het Nederlands elftal loopt. Hoewel Fraser het een aantal maal niet lukte om hoofdtrainer van Feyenoord te worden, denkt de directeur nog altijd dat de oefenmeester in de loop van zijn carrière bij een grote club gaat terechtkomen.

Toekomst Fraser

Van Stee gunt Fraser een nieuwe uitdaging, maar is voorlopig blij dat hij nog altijd bij Sparta zit. “Ik ben echt verbaasd en ook wel heel blij dat Henk nog niet is weggehaald”, vertelt hij aan Voetbal International. “Ik heb heel veel trainers meegemaakt en daar zaten ook absolute toptrainers bij, zoals Luciano Spalletti, Mircea Lucescu en André Villas-Boas. Henk is ook echt zo’n toptrainer.”

Gaat Fraser de Nederlandse top halen?

  • Ja, ik verwacht het wel
  • Nee, ik denk het niet
226+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie