Grapperhaus keihard voor Feyenoord-fans: ‘Stelletje schoften’

Foto: Grapperhaus keihard voor Feyenoord-fans: ‘Stelletje schoften’

Mark Koevermans maakte woensdagochtend bekend dat hij niet langer doorgaat als algemeen directeur van Feyenoord. De reeks bedreigingen van supporters van Feyenoord zou de hoofdreden zijn. Demissionair minister Grapperhaus spreekt schande van de situatie.

Op wedstrijden van Feyenoord inzetten doe je bij bet365. Krijg nu €100 bonus!

De voormalig algemeen directeur van Feyenoord was de afgelopen jaren bezig om de club een nieuw onderkomen te bieden, maar dat zorgde voor veel onrust bij de achterban. De Feyenoord-fans bekladden in september onder meer het huis van Koevermans met graffiti. Bovendien kwam het meermaals voor dat supporters zijn ruiten bekogelden met bakstenen. 

Grapperhuis kan het naar eigen zeggen niet tolereren dat deze bedreigingen plaatsvinden, zo vertelt hij aan RTL Nieuws. “Dit is belachelijk gedrag, van een stelletje schoften”, stelt hij. “Het kan toch niet gebeuren dat je gewoon je werk doet en dat je op zo’n manier geconfronteerd wordt met criminelen die je bedreigen omdat je moet doen wat zij vinden. Daar is nul excuus en reden voor.”

Onderzoek naar daders

De demissionair minister belooft Feyenoord een onderzoek te starten naar de daders van de bedreigingen. “We gaan hier echt stevig op inzetten. Ik kan daar nu nog niet op vooruitlopen, maar we gaan met de politie, het Openbaar Ministerie en de voetbalwereld in gesprek om voor een stevige aanpak te zorgen.”

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Feyenoord SoccerNews (@feyenoord_soccernews)

Maakte Koevermans een begrijpelijke keuze?

  • Ja, absoluut
  • Nee, hij moest blijven zitten
214+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie