De Jong was in shock: “Een heel heftige ervaring”

Foto: De Jong was in shock: “Een heel heftige ervaring”

Siem de Jong behoorde jarenlang bij Ajax tot de grote spelers, maar inmiddels voetbalt hij voor sc Heerenveen. Met zijn voormalige Ajax-ploeggenoten heeft hij echter nog altijd contact, zo vertelt hij aan ELF Voetbal.

Denk jij dat sc Heerenveen Europees voetbal gaat behalen? Waag een gokje bij bet365 en ontvang €100 bonus!

De aanvallende middenvelder is afkomstig uit de jeugdopleiding van Ajax en maakte in het seizoen 2010/2011 de winnende treffer in het kampioensduel met FC Twente. Het leverde Ajax de derde ster op, wat bij de supporters op dat moment erg leefde. Gedurende dat seizoen speelde hij onder meer samen met Toby Alderweireld, Jan Vertonghen en Christian Eriksen.

De laatste speler kreeg deze zomer een hartstilstand op het Europees kampioenschap. “Ik was in Marbella in een pizzeria toen hij die hartstilstand kreeg”, vertelt De Jong. “Ik was pizza’s aan het afhalen en tegelijkertijd belde ik met een vriend die de wedstrijd zat te kijken. Ik ben nog teruggereden naar het hotel, maar ik was in shock. Gelukkig was het een kort stukje en eenmaal terug was het hopen op het beste. Als ik eraan terugdenk, dan krijg ik nog kippenvel. Een heel heftige ervaring.”

Vertrek bij Ajax

In 2014 vertrok De Jong naar Newcastle United, maar dat bleek geen groot succes te zijn. Twee jaar later ging hij daarom een verhuurperiode aan bij PSV, waarna hij terugkeerde naar Ajax. Vervolgens kwam hij nog uit voor Sydney FC uit Australië en het Amerikaanse Cincinnati, alvorens hij in de winterstop van 2021 naar Friesland vertrok om voor sc Heerenveen uit te komen.

Voegt De Jong iets toe aan sc Heerenveen?

  • Ja, absoluut
  • Nee, ik vind van niet
106+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie