TRANSFERUURTJE: Feyenoord-leegloop, Ajax tussen hoop en vrees

Foto: TRANSFERUURTJE: Feyenoord-leegloop, Ajax tussen hoop en vrees

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht.

Wie gaat dit jaar de Champions League winnen? Waag jouw gokje bij bet365 en krijg 100 euro bonus!

Nederland:


Bij Feyenoord wacht een grote ‘uitverkoop’, zo constateert De Telegraaf vandaag uit de naar buiten gebrachte (bloedrode) jaarcijfers in Rotterdam. Er zullen aardig wat lucratieve verkopen gedaan moeten gaan worden vanwege de slechte financiële situatie, en die gaan er ook komen. “Het grootste voorbeeld daarbij is de spectaculaire ontwikkeling van de al op negentienjarige leeftijd als junior ontdekte Luis Sinisterra. Die kostte Feyenoord slechts 2 miljoen euro en zal het transferrecord gaan breken als hij zijn vorm vasthoudt. Maar ook tal van zelf opgeleide talenten als Turks international Orkun Kökcü, Oranje-keeper Justin Bijlow, Jong Oranje-speler Lutsharel Geertruida en A-international Tyrell Malacia, die allemaal lang vastliggen.”

Ondertussen probeert men bij Ajax juist de belangrijke krachten binnenboord te houden. Betreft coach Erik ten Hag, in de belangstelling van Newcastle United, gaat dat wel lukken, denkt journalist Valentijn Driessen. “Nee, Ten Hag gaat niet. Hij gaat de Champions League toch niet inruilen voor het Championship? Aan het einde van het seizoen zou het misschien wel kunnen. Maar Marc Overmars gaat wel, denk ik. Als hij de kans krijgt, gaat hij. Overmars moet in januari of februari beginnen, want hij moet de selectie voor het nieuwe seizoen samenstellen. En zijn opvolger moet dat voor Ajax gaan doen”, aldus Driessen op Radio Veronica.

En in Eindhoven, bij PSV, hoopt men dat Noni Madueke op zijn beurt in Nederland blijft. De flankflitser vertelt zelf, in het Four Four Two Magazine, over de transferperikelen van afgelopen zomer: “Chelsea, Manchester United en heel veel Europese clubs hebben destijds aanbiedingen gedaan. (…) De belangrijkste reden om naar PSV te gaan was dat ik sneller het eerste elftal wilde bereiken. PSV is een topclub in Europa. Het was toen zo logisch en dat is het nu nog steeds. Nu wil ik dóór.”

Buitenland:


Hakim Ziyech maakt in januari mogelijk een transfer. AC Milan blijkt de komst van de Chelsea-middenvelder niet uit het hoofd te hebben gezet. In de zomer werd Ziyech al nadrukkelijk gelinkt aan AC Milan. In dat stadium wilde Chelsea echter geen beslissing nemen, waarna een schouderblessure hem definitief in Londen hield. De aanvallende middenvelder heeft echter geen basisplaats afgedwongen sindsdien en dat maakt de transfermarkt van januari extra interessant.

Een andere oud-Ajacied, Luis Suárez, is niet langer voornemens om zijn carrière af te sluiten in Amsterdam. De Uruguayaanse aanvaller sprak die wens meermaals uit en daar reageerde de clubleiding enthousiast op, maar na Atlético Madrid lijkt hij afscheid te nemen van Europa.

En tot slot: Arnaut Danjuma Groeneveld transfereerde in de afgelopen zomer voor maximaal 23,5 miljoen euro van AFC Bournemouth naar Villarreal, maar doet het daar zó goed dat de Europese top zich met hem gaat bemoeien. Er lonkt al weer een nieuwe stap voor de buitenspeler. Volgens de Engelse media is vooral Liverpool concreet geïnteresseerd in een samenwerking. De Reds zouden echter liefst vijftig miljoen euro moeten aftikken voor hun doelwit, die in een paar maanden tijd twee keer zo duur is geworden

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Wie zie jij ooit nog wel terugkeren bij Ajax?

  • Suarez
  • Ziyech
  • Beiden wel
  • Beiden niet
191+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

18:50
1+
Goed nieuws Tévez: uit ziekenhuis ontslagen, nu alweer op trainingsveld
18:30
62+
‘Feyenoord vindt Giménez-vervanger in Schotland’
18:10
54+
Ajax-directeur eigenlijk heel ouderwets: “Terug naar het gogme van vroeger”
17:50
27+
Opstellingen Heerenveen en PSV: Bosz wijst vervanger van Dest aan
17:37
10+
Kind van de club verlengt bij Feyenoord tot 2025
17:30
98+
‘Hij is zeker geschikt om Slot op te volgen bij Feyenoord’
17:10
73+
Slot nu al geconfronteerd met opdringerige Engelse journalisten
17:00
74+
Liverpool IDEAAL voor Geertruida | Stalen Snor #55
16:50
49+
KNVB komt met update over geblesseerde Frenkie de Jong
16:30
19+
Akkoord op komst: EK-deelnemers mogen 26 spelers meenemen
16:10
179+
‘Van Praag redt eigen hachje met terugkeer Kroes’
15:51
1760+
‘Transferverrassing Berghuis en Bergwijn’
15:26
495+
Ajax verrast met Alex Kroes-wending
15:24
198+
‘Eredivisie-transfer Osame Sahraoui’
15:16
1692+
‘Hakim Ziyech terug naar Eredivisie’
15:00
539+
‘Buitenlander opvolger Slot bij Feyenoord’
14:47
792+
Vuurwerk bij Ajax: bom ontploft
14:09
713+
‘Opvallende nieuwe trainer Feyenoord’
14:03
24+
Xavi draait 180 graden en blijft tóch bij Barça
13:41
720+
‘Rotterdam naait Feyenoord keihard’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie