‘Bayern-basisspeler ontsnapt aan flinke gevangenisstraf’

Foto: ‘Bayern-basisspeler ontsnapt aan flinke gevangenisstraf’

Begin deze maand vierde hij nog feest vanwege het winnen van de Nations League met Frankrijk, maar de afgelopen dagen stonden voor Lucas Hernández toch vooral in het teken van zijn rechtszaak in Spanje. De verdediger van Bayern München kreeg namelijk een brief van de Spaanse autoriteiten ontvangen die hem sommeert om naar Spanje af te reizen zodat hij daar een openstaande gevangenisstraf uit kan zitten.

Gaat Hernández Bayern München dit weekend aan de zege helpen? Voorspel de uitslag via bet365 en ontvang €100 bonus!

Die kreeg Hernandez van de rechter vanwege het niet naleven van een contactverbod. Maar Voetbal International schrijft nu: “Het blijft bij een voorwaardelijke celstraf van zes maanden en een boete van 96 duizend euro. Hernández was verwikkeld in een rechtszaak die teruggaat uit 2017. De Franse international, toen nog speler van Atlético Madrid, en zijn partner gingen elkaar destijds op straat fysiek dusdanig te lijf dat ze allebei gewond raakten.”

“De rechter legde een wederzijds contactverbod op van zes maanden, maar het stel negeerde dat en ging samen doodleuk op huwelijksreis. Bij terugkomst in Spanje werd Hernández aangehouden, maar ook weer vrijgelaten. Zijn vrouw werd tegelijkertijd níét opgepakt, omdat de rechtbank haar nog niet had laten weten dat het contactverbod ook voor haar gold.”

Boete in plaats van celstraf

VI vervolgt: “Hernández hing wegens het negeren van dat contactverbod een celstraf van een jaar boven het hoofd en ging eerder al in beroep tegen de straf. Dat werd echter afgewezen omdat hij in 2017 al 31 dagen taakstraf opgelegd had gekregen, maar die niet afmaakte. Nu heeft de rechter het beroep wel toegekend. Spaanse media melden dat Hernández een voorwaardelijke celstraf van zes maanden krijgt met een proeftijd van vier jaar. Daarnaast moet de verdediger een boete van 96 duizend euro betalen, die hij in 240 termijnen moet afbetalen (een dagelijks bedrag van 400 euro).”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Terecht?

  • Ja, vind ik wel
  • Nee, vind ik niet..
53+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie