TRANSFERUURTJE: Schmidt-afscheid, Van de Beek schrikt

Foto: TRANSFERUURTJE: Schmidt-afscheid, Van de Beek schrikt

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Je kunt niet stellen dat het de laatste tijd heel goed gaat met PSV, verre van zelfs. Desondanks lijken de Eindhovenaren nog altijd verder te willen met hun oefenmeester Roger Schmidt, en Aad de Mos vindt dit maar gek. In een interview met De Telegraaf neemt de oud-trainer geen blad voor de mond… Wat er in het Philips Stadion moet gebeuren? “De onderhandelingen met Schmidt on hold zetten en in de winterstop harde noten kraken als verbetering uitblijft. Ajax bijbenen kun je vergeten. Het is allemaal veel te weinig. De verkeerde pionnen zijn gehaald.” De Mos vindt alleen André Ramalho een échte versterking: “Ajax heeft meer geld, maar daar kan PSV zich niet alleen achter verschuilen. In Amsterdam hebben ze ook spelers gehaald voor maar tien miljoen euro. Daar is de scouting veel beter. Bij PSV zijn Denzel Dumfries en de andere spelers van Mino Raiola allemaal weg. Er is minder voor teruggekomen.”

Buitenland:

Een gedeelte van de spelersgroep van Manchester United kan niet meer door één deur met oefenmeester Ole Gunnar Solskjaer, onthult de krant The Athletic vandaag. En de ontevreden voetballers zouden zich te pletter geschrokken zijn… Naar verluidt is namelijk richting de spelers gecommuniceerd dat de Noor voorlopig voor de groep blijft staan op Old Trafford, ondanks de schrijnende 0-5 thuisnederlaag tegen Liverpool van zondag. En een groot deel van het team hoopte juist afscheid te kunnen nemen van Solskjaer, aldus het bovengenoemde dagblad. Er zou steeds meer onvrede heersen over de aanpak van de voormalige spits. De United-rebellen vinden volgens The Athletic dat Solskjaer gewoonweg niet genoeg ervaring heeft om een grootmacht van het kaliber van de Red Devils te leiden. De ontevreden spelers zouden daarnaast van mening zijn dat hun coach niet op kan tegen ‘ultieme tactici’ als Thomas Tuchel (Chelsea), Jürgen Klopp (Liverpool) en Josep Guardiola (Manchester City).

Eén van de ontevreden spelers kunnen we wel aanwijzen: Donny van de Beek komt vrijwel nooit in actie onder Solskjaer, ondanks allerlei mooie beloftes. De Noor kiest steeds maar weer voor spelers als Fred, Scott McTominay, Bruno Fernandes en zelfs Nemanja Matic, waardoor de oud-Ajacied op de reservebank ‘woont’. Wordt de trainer alsnog ontslagen, dan zou dat natuurlijk een frisse start betekenen voor de middenvelder.

Frenkie de Jong presteert de laatste tijd teleurstellend in het shirt van FC Barcelona en volgens het Italiaanse medium Calciomercato is het niet uitgesloten dat de international van het Nederlands elftal ‘binnenkort’ het hazenpad kiest. Twee Europese grootmachten zouden hem namelijk wel in willen lijven (lees: een uitweg willen bieden): het Engelse Manchester City en het Duitse Bayern München. En het is niet toevallig dat de Citizens en Der Rekordmeister met de spelmaker in verband worden gebracht. 

In 2019 liet De Jong Ajax achter zich voor Barcelona, dat maximaal 86 miljoen euro voor hem op tafel legde. Hij had echter ook naar het Etihad Stadium kunnen verhuizen; lang had City de beste papieren om hem vast te leggen en de middenvelder en zijn zaakwaarnemer Ali Dursun gingen zelf in gesprek met coach Josep Guardiola. Bayern München werd in de afgelopen zomer aan De Jong gelinkt en naar verluidt wilde de Bundesliga-topclub ‘gebruikmaken’ van de precaire financiële situatie in Catalonië. Van een transfer (of ook maar een officieel bod) kwam het niet, maar klaarblijkelijk heeft Der Rekordmeister nog altijd interesse in een samenwerking. De huidige marktwaarde van de populaire Nederlander wordt geschat op een slordige 90 miljoen euro.

Zie jij De Jong bij Barça vertrekken?

  • Ik wel
  • Ik niet
232+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie