Opnieuw sneer naar Messi: “Het is nog niet zijn ploeg”

Foto: Opnieuw sneer naar Messi: “Het is nog niet zijn ploeg”

Zondagavond is PSG er niet in geslaagd om in de Franse klassieker afstand te nemen van Marseille. Nadat het in het laatste halfuur met een man minder verder moest na rood voor Achraf Hakimi, moest het vrede nemen met een 0-0. De kanonnen van het aanvalstrio Lionel Messi- Kylian Mbappé-Neymar zwegen zo opnieuw. Vooral de Argentijn lijkt zijn draai in Parijs nog niet gevonden te hebben. 

In de Champions League wist Messi wel al drie keer te scoren, maar op zijn eerste doelpunt in de Ligue 1 is het na vier wedstrijden nog steeds wachten. Voorlopig wordt Messi door Mauricio Pochettino vanaf rechts uitgespeeld, maar Thierry Henry ziet dat dat plan tot dusver nog maar weinig vruchten afgeworpen heeft. 

“Op dit moment is PSG de ploeg van Mbappé. Het is vooral Kylian die ze laten uitblinken, de bal gaat vaker naar hem”, stelt Henry vast bij Prime Video. “Messi raakt de bal minder, hij staat geïsoleerd. Ik zie hem liever in het centrum. Leo op rechts, dat doet me pijn. Vanuit het centrum kan hij het tempo bepalen. Pochettino zal iets moeten vinden om zijn trio samen te laten spelen. Vanop rechts denk ik niet dat Messi het verschil kan maken.”

Alweer een kritische noot van Henry

En dus weer pittige woorden van Henry voor zijn voormalig ploeggenoot Messi. Eind vorige week werd de Fransman nog gevraagd naar de beste teammaat in zijn carrière. De aanvaller koos zonder aarzelen voor Dennis Bergkamp, terwijl velen daar toch Messi zouden verwachten. Tussen 2007 en 2010 speelde het duo samen bij FC Barcelona. Alhoewel Henry daar de nodige grote prijzen pakte, waaronder de Champions League – zou hij in Camp Nou nooit zo schitteren als bij Arsenal. Tegenwoordig is hij de rechterhand van Roberto Martínez bij België. 

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Valt Messi tot nu toe tegen bij PSG?

  • Vind ik ook
  • Nee hoor
136+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie