Cryptische uitleg over ontslag Van Bommel: “Redenen die ik niet kan noemen”

Foto: Cryptische uitleg over ontslag Van Bommel: “Redenen die ik niet kan noemen”

VfL Wolfsburg-directeur Jörg Schmadtke heeft een dag na het ontslag van Mark van Bommel tekst en uitleg gegeven. De deed de Duitser echter op een cryptische manier.

Na afloop van de 0-2 nederlaag tegen SC Freiburg zaterdag reageerde Van Bommel nog met het exemplarische Duitse spreekwoord: ‘Als je stront aan je schoen hebt, heb je stront aan je schoen.’ Die uitspraak had volgens Schmadtke geen invloed op de beslissing om hem te ontslaan. “Mark van Bommel zijn uitspraken deden er niet toe”, bevestigt de directeur tegenover Kicker. “Het ging om het idee wat we de afgelopen dagen en weken al kregen. Je komt uiteindelijk tot de conclusie dat je een beslissing moet nemen. En de ploeg zag er zaterdag ook onzeker uit.”

 

Niet te vroeg

“Hij had een duidelijk spelidee in zijn hoofd. Maar het is hem, om redenen die ik niet kan noemen, niet gelukt om het te implementeren”, aldus Schmadtke, die het besluit niet te vroeg vindt genomen. “Uiteindelijk was er geen geloof meer dat we het tij zouden keren. Je kunt nu zeggen dat het te snel is gegaan, maar aan de andere kant zag je ook geen ontwikkeling meer. Dan ga je evalueren en daar is uit gekomen dat we uit elkaar zijn gegaan.” 

Zo is Van Bommel al de laan uitgestuurd voor de interlandperiode. “Van buitenaf lijkt de interlandbreak het moment om dingen te veranderen. Maar als je beter kijkt, zie je dat we veel internationals hebben, die dan allemaal weg zijn. Maar als je het gevoel krijgt dat de tijd rijp is, moet je in actie komen.”

Had Van Bommel het tij nog kunnen keren?

  • Ja
  • Nee
478+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie