TRANSFERUURTJE: Ajax haalt Oranje-klant, recordtransfer Feyenoord

Foto: TRANSFERUURTJE: Ajax haalt Oranje-klant, recordtransfer Feyenoord

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht.

Nederland:



Als het aan journalist Maarten Wijffels ligt haalt Ajax in de winterstop doelman Mark Flekken van SC Freiburg naar Amsterdam. “Met de blessure van Stekelenburg heeft Ajax eigenlijk een keepers-vacature. Zij willen op drie fronten prijzen pakken. Ten Hag legt de lat zo hoog, hij wil met Ajax in maart nog in de race zijn om drie prijzen, dan halen ze Flekken en laten ze hem het maar uitvechten met Pasveer. Dan hebben ze Onana, die Ajax toch heeft genaaid, niet nodig. Ik zou dat best overwegen als ik Ajax was”, stelt Wijffels in de AD Voetbalpodcast.

Verder denkt Wijffels dat het transferrecord van Feyenoord spoedig aan diggelen geslagen gaat worden door Newcastle United, voor Luis Sinisterra. “Dit wordt de twintig miljoen-verkoop die wél door gaat. Hij heeft veel klasse.. Zoals hij soms ballen aan neemt, altijd naar voren gericht. Echt een heerlijke speler. Newcastle United gaat meteen bieden straks.” De marktwaard van Sinisterra (22), die nog tot medio 2024 vastligt, wordt door Transfermarkt.de momenteel ingeschat op elf miljoen. Hij staat dit seizoen al op negen goals en zes assists in zeventien officiële optredens.

In augustus tekende Noni Madueke verrassend genoeg een nieuw contract bij PSV, ondanks geruchten over onder meer Real Madrid, Borussia Dortmund, Manchester United en zijn oude club Tottenham Hotspur. “Er waren wat clubs met interesse en ik had kunnen vertrekken afgelopen zomer. Maar ik vond het nog niet het juiste moment. Ik wist eigenlijk altijd al dat ik bij PSV zou blijven”, zegt de Engelsman daar nu over, in het Four Four Two Magazine.


Buitenland:

Of Ole Gunnar Solskjaer nog de juiste man is voor Manchester United? De Noor vindt zelf van wel, ook na de 0-5 afgang tegen rivaal Liverpool. “Ik ben te ver gekomen, we zijn als groep te ver gekomen, we zijn te dichtbij om nu op te geven. Het wordt zwaar. De spelers zullen er even doorheen zitten, maar er zitten genoeg spelers met karakter tussen. Dit is het diepste dal. Slechter dan dit gaan we ons niet voelen. Laten we zien waar dat ons brengt”, zegt Solskjaer bij Sky Sports.

En tot slot: volgens TalkSPORT is het de bedoeling van Newcastle United om naast Marc Overmars ook Erik ten Hag weg te halen bij Ajax. De Magpies namen onlangs afscheid van Steve Bruce en zijn op zoek naar een vervanger. Newcastle zou dus van plan zijn om twee vliegen in één klap te slaan met een overval op de Johan Cruijff ArenA.

Wie schat jij qua potentie hoger in?

  • Sinisterra
  • Madueke
351+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie