‘Dan is het einde oefening voor Schmidt bij PSV’

Foto: ‘Dan is het einde oefening voor Schmidt bij PSV’

Ongeveer zestig minuten lang kon PSV nog enigszins standhouden tegen Ajax, maar in het laatste halfuur werden de Eindhovenaren compleet van de Amsterdamse mat geveegd. Dat zagen ook de gebroeders Willy en René van de Kerkhof met lede ogen aan.

Willy was zondag aanwezig in de Arena. “Ik dacht dat we een heerlijke wedstrijd zouden zien. Die heb ik ook gezien, maar slechts van een kant. Mentaal, tactisch, technisch en collectief is PSV compleet overklast door Ajax”, constateert hij bij Omroep Brabant. :”We hadden niets in te brengen, afgezien van de eerste vijftien tot twintig minuten. Dramatisch.”

Broer René zag een ‘machteloos PSV’ bij wie de grote namen het massaal lieten afweten. “De toppers waren niet aanwezig. Mario Götze was onder de maat, net zoals André Ramalho en Marco van Ginkel. Dit is de grootste nederlaag voor PSV sinds 1964, las ik. Ik vind het een schande. Ook spitsen Carlos Vinícius en Eran Zahavi geven gewoon niet thuis. Ajax had zondag een makkie aan die twee.”

Haalt Schmidt de kerst?

“PSV heeft maximaal elf of twaalf spelers die top zijn, de rest is subtop. Als die moeten invallen, brengen ze niet wat er gevraagd wordt. Dat is verontrustend”, aldus René, die pleit voor een evaluatie over coach Roger Schmidt ergens rondom de kerstdagen. “Als het niet lukt met Schmidt, is het einde oefening voor hem. Daar moet je gewoon eerlijk in zijn. De spelers brengen onder Schmidt niet wat ze zouden moeten brengen.”

Haalt Schmidt de kerst als coach van PSV?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet..
1277+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie