Madueke: ‘Had deze zomer kunnen vertrekken’

Foto: Madueke: ‘Had deze zomer kunnen vertrekken’

PSV moest het vanmiddag doen zonder Noni Madueke, en dat was te merken ook. De Engelsman ligt er enkele weken uit door een hamstringblessure. Vandaag verscheen er een groot interview met hem in het Four Four Two Magazine.

Zo noemt Madueke zijn debuut in PSV 1 en zijn twee goals tegen Ajax, eerder dit seizoen om de Johan Cruijff Schaal, als de hoogtepunten uit zijn nog prille carrière, net als het mogen dragen van rugnummer 10. “Want dat is het nummer dat de grootste spelers altijd dragen, en ik streef er iedere dag naar om een grote speler te worden. Het rugnummer is belangrijk voor me en ik ben nog iedere dag dankbaar dat ik het mag dragen.”

In Eindhoven wil Madueke in de voetsporen treden van iconen als Arjen Robben, Luc Nilis, Ronaldo, Romario, Memphis Depay en Ruud van Nistelrooy, zo somt hij op. Laatstgenoemde was tot vorig jaar nog zijn coach bij de Onder 19 van PSV. “Hij was een geweldige speler en is vandaag de dag ook een goede coach. Hij heeft me bijgeleerd om het soms wat simpeler te houden in mijn spel.”

Geen transfer, maar contractverlenging

In augustus tekende Madueke verrassend genoeg een nieuw contract bij PSV, ondanks geruchten over onder meer Real Madrid, Borussia Dortmund, Manchester United en zijn oude club Tottenham Hotspur. “Er waren wat clubs met interesse en ik had kunnen vertrekken afgelopen zomer. Maar ik vond het nog niet het juiste moment. Ik wist eigenlijk altijd al dat ik bij PSV zou blijven”, aldus de linkspoot tot slot.

Madueke is in potentie absolute wereldtop

  • Eens
  • Dat niet
128+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie