Van Basten maakt ontslagen Van Bommel met grond gelijk

Foto: Van Basten maakt ontslagen Van Bommel met grond gelijk

Vanmiddag werd bekend dat Mark van Bommel de laan uit is gestuurd bij VfL Wolfsburg, dat acht wedstrijden op rij zonder zege zat. Het kostte de coach zijn kop, en dat verbaast oud-international Marco van Basten allerminst, want hij ‘schat Van Bommel niet hoog in als trainer’.

Giovanni van Bronckhorst opent nog met steun voor zijn generatiegenoot. “Ik sta er zeker van te kijken. Dit is hoe het nu gaat in het voetbal. Je moet continu presteren en gelijk vanaf het begin. Dat geldt niet alleen voor Mark, maar voor elke trainer. Zeker bij clubs die mee willen doen om het kampioenschap. Als het dan minder gaat, kan het snel gaan. Ik vind het wel spijtig voor Mark”, reageert Van Bronckhorst op Ziggo Sports.

Maar Van Basten, die in zijn tijd als bondscoach bij het Nederlands elftal al geen goede band met Van Bommel (die door hem op de bank werd gezet in Oranje), is een stuk feller. “Mij verbaast het niet zo. Ik moet zeggen dat ik hem niet zo hoog inschat als goede trainer, maar dat is mijn ervaring met hem.”

‘Weinig voetbalinhoudelijks’

“Hij had inderdaad andere ideeën dan ik. Maar hoe hij overkomt als trainer, dat vind ik niet zo veel inhoud hebben. Voetbaltechnisch, tactisch als trainer, over voetbalzaken. Vaak als hij aan het woord kwam, dan had hij het over allerlei zaken behalve de voetbaldingen. Daar gaan spelers op een gegeven moment ook doorheen prikken. Dus laat ik het zo zeggen: ik sta er niet heel erg van te kijken. Met alle respect hoor, want ik heb de wijsheid niet in pacht, maar dat is mijn gevoel geweest”, aldus Van Basten tot slot.

Gaat het nog goedkomen met Van Bommel als coach?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet..
1417+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie