Real Madrid doet Koeman’s Barcelona pijn in Clásico

FC Barcelona staat na twee overwinningen weer met beide benen op de grond. Uitgerekend in de beladen ontmoeting met aartsrivaal Real Madrid gingen de Catalanen zondag onderuit: 1-2.

Ronald Koeman wist de afgelopen wedstrijden weer wat krediet op te bouwen middels zeges op Valencia (3-1) en Dinamo Kiev (1-0). Winst op de Madrilenen zou een ultieme boost betekenen, maar in Camp Nou lukte het de thuisploeg niet om in een lekker ritme te komen. Oud-Ajacied Sergiño Dest liet wel een enorme kans onbenut door in kansrijke positie de bal over het doel van Thibaut Courtois te jagen.

De misser van Dest had grote consequenties voor FC Barcelona. Een Madrileense aanval resulteerde kort daarna meteen in de openingstreffer van David Alaba, die de bal fraai in de verre hoek wist te plaatsen. Dat was ook het enige doelpunt in de eerste helft, al kopte routinier Gerard Piqué nog bijna de gelijkmaker tegen de touwen na een hoekschop.

Jacht op de gelijkmaker

FC Barcelona ging in de tweede helft op zoek naar de 1-1. Met Frenkie de Jong en Memphis Depay in de basis ontstonden er ook mogelijkheden. Zo stuitte Ansu Fati op een Madrileens been, schoot Dest net als in de eerste helft over en werd een penaltyclaim na vermeends hands van Toni Kroos van de hand gewezen door scheidsrechter José María Sánchez Martínez.

Het doelpunt van Alaba bleek ondanks een Catalaans offensief voldoende voor de Madrileense zege. Lucas Vázquez zorgde diep in blessuretijd ook nog voor de 0-2. Sergio Agüero scoorde prompt tegen, zijn eerste in Catalaanse dienst, maar dat kwam te laat. Real bezet nu de koppositie met vijf punten voorsprong op Barça, dat slechts achtste staat.

Scoreverloop: 0-1 (32′) David Alaba, 0-2 (90′) Lucas Vázquez, 1-2 (90′) Sergio Agüero