Schmidt komt met Vertessen-statement: “Niet raar”

Foto: Schmidt komt met Vertessen-statement: “Niet raar”

PSV-trainer Roger Schmidt kan zondag niet beschikken over Noni Madueke en Cody Gakpo, maar desondanks zit Yorbe Vertessen op de bank tegen Ajax. De Duitser stelt dat de Belg ‘misschien niet in staat’ is om volledige wedstrijden te spelen op dit niveau.

“Hij is belangrijk vanaf de bank. De laatste weken heeft hij laten zien dat hij een goede wisselspeler is”, zo legt Schmidt uit aan ESPN. “Misschien is hij niet in staat om negentig minuten op topniveau te spelen. Dus ik moet een beslissing nemen: wil ik hem op het begin of op het einde? Mijn beslissing is dat ik hem op het einde nodig heb. Hij is een jonge speler en hij is fit, maar het vraagt veel van je om op dit niveau te spelen als je dat niet gewend bent.”

Speelwijze

Schmidt noemt dit ‘niet raar’. De PSV-trainer kiest daarom dus voor de Braziliaanse spits Carlos Vinícius. “Carlos kan als fysieke targetman belangrijk zijn voor ons. Later zullen we Yorbe brengen.” De speelwijze is hierdoor iets anders. “We speelden dit seizoen hetzelfde systeem, maar we hadden alleen een iets ander type schaduwspits in het elftal.”

Daar voegt de oefenmeester ana toe: “Mario (Götze, red.) is meer een middenvelder, hij heeft een belangrijkere rol in de opbouw. Nu spelen we met twee typische spitsen, dat zijn we gewend na vorig seizoen. Aan de bal is het anders en onze speelstijl is wat veranderd, maar de formatie zegt niks. Het is alleen de volgorde op het veld.”

Eens?

  • Ja
  • Nee
146+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie