TRANSFERUURTJE: Suárez-signaal, Overmars weg bij Ajax

Foto: TRANSFERUURTJE: Suárez-signaal, Overmars weg bij Ajax

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Ajax moet zich daadwerkelijk voorbereiden op een leven zónder directeur voetbalzaken Marc Overmars, zo onthult het Engelse dagblad Mirror vandaag. De krant weet namelijk dat er al een gesprek heeft plaatsgevonden tussen de voormalige linksbuiten en een afvaardiging van Newcastle United. De huidige nummer negentien van de Premier League werd onlangs voor 350 miljoen euro ingelijfd door een investeringsfonds uit Saoedi-Arabië, geleid door kroonprins Mohammed bin Salman. Die heeft grote plannen met zijn speeltje, onder andere op de transfermarkt. Overmars zou hier vorm aan kunnen geven. Volgens Mirror is de Ajax-beleidsbepaler behoorlijk geïnteresseerd geraakt door het gesprek, omdat Newcastle naar verluidt door heeft laten schemeren dat hij de middelen krijgt om van de club een absolute grootmacht te maken, mét de ambitie om de Champions League te winnen.

Luis Suárez heeft in het verleden zo’n tien keer gezegd dat hij zijn carrière wel af wil sluiten bij zijn oude liefde Ajax. Daar lijkt het echter niet meer van te komen, want volgens Marca wil de Uruguayaanse spits bij Atlético Madrid blijven. De goalgetter beschikt over een aflopende verbintenis in het Estadio Wanda Metropolitano, maar voelt zich naar verluidt helemaal senang in de Spaanse hoofdstad. Daarom zou hij zélf dus een voorkeur hebben voor een contractverlenging, al heeft de clubleiding daar natuurlijk ook nog wel wat over te zeggen. Volgens het bovengenoemde dagblad zijn de hoge heren van Atlético van plan om begin 2022 een beslissing te nemen over de toekomst van Suárez. In januari van 2011 vertrok de international van Uruguay voor maximaal 26,5 miljoen euro van de Johan Cruijff ArenA naar het Anfield Road van Liverpool, waarbij hij meteen riep: “Ik wil ooit terugkeren bij Ajax!” Die uitspraak herhaalde hij in de loop der jaren een paar keer, al zei hij hetzelfde over de Reds en Club Nacional de Football uit zijn vaderland…

Buitenland:

VfL Wolfsburg begon geweldig aan het Bundesliga-seizoen, maar inmiddels lijkt de club helemaal niet meer te kunnen winnen. Gisteren werd het 0-2 voor SC Freiburg in de Volkswagen-Arena en het gemor is al lang en breed begonnen. Er klonk bijvoorbeeld ‘Mark van Bommel raus’ en ‘we willen jullie zien strijden’… De coach vertelt op de clubwebsite van Die Wölfe: “Ik begrijp het, omdat je kritiek krijgt als je verliest. De manier waarop de wedstrijd gaat, maakt dan niets uit. Maar ik geloof dat de ploeg gestreden heeft. We hebben maar twee ballen tussen de palen gekregen, waarvan een standaardsituatie en de ander na een omschakelmoment.” 

Volgens Van Bommel toonden de spelers van Wolfsburg genoeg vechtlust: “Het is niet zo dat we niet gestreden hebben en dat we geen kansen hebben gekregen. Ons spel ziet er gewoon moeizaam uit. Maar dat is ook het geval als je een paar keer niet hebt gewonnen en het eerst schot tussen de palen meteen een doelpunt is.”

Overmars naar Newcastle?

  • Dat is wel mijn verwachting
  • Ik denk het niet, hoor
190+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

11:29
0+
‘Davies moet nog een jaar wachten op toptransfer’
11:16
3+
Mario Gómez plaatst Neuer naast Messi
10:57
40+
Johan Derksen niet te spreken over NOS-verslaggever: “Hij vindt ook nog dat hij heel goed is”
10:37
54+
‘Nieuwe geïnteresseerde in Gravenberch’
10:20
13+
“De KNVB-beker is een soort antipool van de Super League geworden”
10:07
31+
Cillessen wil geschiedenis schrijven met NEC
10:00
30+
Legendes offeren zich op voor het goede doel: “3 dagen spierpijn”
09:44
71+
‘Opvolger Ten Hag staat klaar’
09:19
50+
‘Van Bommel op lijstje van Italiaanse topclub’
09:05
29+
AS Roma voelt zich benadeeld door Italiaanse bond
09:00
43+
Legends blikken exclusief vooruit op bijzonder duel met Ajax
08:42
25+
Blinker kijkt met plezier naar de buitenspelers van Feyenoord
08:19
65+
Hancko over moeizaam begin van zijn carrière: “Ik voelde me de flop van de Serie A”
23:36
166+
Kieft laakt Barça: “Helemaal niet zo goed elftal”
23:30
260+
“Bijlow gaat na de bekerfinale weer keepen”
23:14
228+
Verweij tipt Ajax-leiding: “Een verbetering”
23:02
534+
‘Gemeente draait Feyenoord de nek om’
22:50
4+
Juventus ontsnapt met gelijkspel
22:45
619+
Doorbraak bij Feyenoord? “Een opening”
22:30
240+
Hélène Hendriks onthult ‘nieuwe Heerenveen-trainer’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie