‘Overmars-transfer in stroomversnelling’

Foto: ‘Overmars-transfer in stroomversnelling’

Ajax moet zich daadwerkelijk voorbereiden op een leven zónder directeur voetbalzaken Marc Overmars, zo onthult het Engelse dagblad Mirror vandaag. De krant weet namelijk dat er al een gesprek heeft plaatsgevonden tussen de voormalige linksbuiten en een afvaardiging van Newcastle United.

De huidige nummer negentien van de Premier League werd onlangs voor 350 miljoen euro ingelijfd door een investeringsfonds uit Saoedi-Arabië, geleid door kroonprins Mohammed bin Salman. Die heeft grote plannen met zijn speeltje, onder andere op de transfermarkt. Overmars zou hier vorm aan kunnen geven.

Volgens Mirror is de Ajax-beleidsbepaler behoorlijk geïnteresseerd geraakt door het gesprek, omdat Newcastle naar verluidt door heeft laten schemeren dat hij de middelen krijgt om van de club een absolute grootmacht te maken, mét de ambitie om de Champions League te winnen.

Honderden miljoenen

In de voetbalpodcast Kick-off van De Telegraaf zei Valentijn Driessen onlangs dat hij verwacht dat Overmars de uitdaging op St. James’ Park ‘direct aan zou gaan’: “In Newcastle wacht de uitdaging om met honderden miljoenen een Europese topclub uit de grond te stampen. Geen transferlimieten of salarisplafonds; gewoon een topelftal formeren met veel meer middelen dan hem ooit elders ter beschikking zullen worden gesteld. Een oud kunstje in een nieuw, heel ruimzittend jasje.”

Verwacht jij dat hij naar Newcastle gaat?

  • Ik wel
  • Ik niet
3806+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie