Oorlogstaal Ten Hag in aanloop naar Ajax-PSV

Foto: Oorlogstaal Ten Hag in aanloop naar Ajax-PSV

Ajax won afgelopen dinsdagavond knap met 4-0 van Borussia Dortmund in de Champions League, maar een nederlaag tegen PSV in de Johan Cruijff ArenA kan de week van de Amsterdammers natuurlijk alsnóg verstieren. 

Verwacht jij dat Ajax ‘gewoon’ van PSV wint? (@1,50) Beproef je geluk bij bet365 en krijg €100 bonus! 

“Dit is een grote wedstrijd”, vertelde oefenmeester Erik ten Hag op zijn persconferentie van vrijdag. “Een finale. De spelers weten dat ook. Dan staat de boel op scherp. We hebben een groep die het een en ander heeft meegemaakt. Althans een groot deel daarvan.” Hij is niet bang voor té veel zelfvertrouwen: “En anders grijpt de trainer in.”

Johan Cruijff Schaal

Eerder dit seizoen ging het helemaal mis in de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal, toen won PSV met maar liefst 0-4 in onze hoofdstad: “We moeten de bal houden als we ‘m veroverd hebben. Maar eigenlijk heeft dat soort wedstrijden vergelijken nooit zoveel zin. Je kunt er weleens dingen uit halen, maar meer ook niet.” Nu missen de Eindhovenaren de grote uitblinker van toen (Noni Madueke), waar ook Cody Gakpo niet van de partij is… “Maar ik benader PSV niet anders. Ze hebben een goede selectie die dit kan opvangen. Wij kennen PSV erg goed. Zij kennen Ajax ook heel goed. We hebben veel tegen elkaar gespeeld en ik denk niet dat we geheimen voor elkaar hebben. Er zal een strijdbaar PSV staan, bovendien ook een goed elftal.”

Payback-time!

Heeft Ajax het niet gewoon steevast lastig tegen zijn concurrent? “In de beker speelden we vorig seizoen geweldig tegen ze. Het ligt vaak aan ons. De manier waarop wij voetballen komt hen wel goed uit, maar wij zullen dat niet veranderen.”

Ten Hag eindigde zijn perspraatje met een duidelijke boodschap: “Het kan een fantastische week worden. Wij willen nu eenmaal niet verliezen, daar hebben we een hekel aan. Zondag is het payback-time!”

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door AFC AJAX MEDIUM (@ajaxmedium)

Gaat Ajax winnen?

  • Ja
  • Nee
1225+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie