Volendam blijft koploper, Excelsior klopt ADO

Foto: Volendam blijft koploper, Excelsior klopt ADO

In de strijd om promotie naar de Eredivisie heeft Excelsior vrijdagavond goede zaken gedaan. De Rotterdammers boekten een 0-2 overwinning bij ADO Den Haag.

Bij ADO was er deze week eindelijk eens goed nieuws over de financiële situatie. De noodlijdende club diende een nieuwe begroting in bij de licentiecommissie van de KNVB en donderdag kwam het verlossende woord naar buiten dat deze is goedgekeurd. Geen nieuwe puntenstraf dus voor ADO, maar nog belangrijker is dat de club verlost is van een dreigend faillissement.

Op het veld slaagde de ploeg van Ruud Brood er echter niet in om de feestvreugde te vergroten. Excelsior is sowieso bezig aan een uitstekend seizoen in de Keuken Kampioen Divisie en dat bewees men in het Cars Jeans Stadion. Een eigen doelpunt van Jamal Amofa en een late treffer van Redouan El Yaakoubi bezorgden de manschappen van Marinus Dijkhuizen de drie punten.

FC Volendam blijft koploper

Excelsior blijft ondanks de overwinning in Den Haag tweede op de ranglijst. FC Volendam worstelde zich gelijktijdig naar een zwaarbevochten overwinning op Jong AZ. Na iets meer dan een uur spelen maakte Daryl van Mieghem het enige doelpunt van de avond, waardoor ‘Het Andere Oranje’ met twee punten voorsprong aan kop blijft.

NAC en De Graafschap boeken fraaie zeges

In de ‘KKD’ heeft De Graafschap vrijdagavond een 1-2 zege geboekt op het veld van VVV-Venlo. Giovanni Korte en Jasper van Heertum zorgden voor de beslissing in De Koel. Sven Braken scoorde nog wel tegen namens de formatie van Jos Luhukay, maar verder kwam de vorig seizoen gedegradeerde club niet.

NAC Breda rekende eenvoudig af met MVV Maastricht. Ralf Seuntjens leidde een 3-0 overwinning in. Ook Boris van Schuppen en Vieri Kotzebue pikten een goal mee.

Overige uitslagen:

Almere City FC – Jong PSV 3-5

FC Dordrecht – FC Den Bosch 3-3

FC Eindhoven – Jong Ajax 1-3

Jong FC Utrecht – TOP Oss 2-1

Telstar – Helmond Sport 2-2

Gaat FC Volendam dit seizoen promoveren?

  • Ja
  • Nee
49+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie