‘NEC gaat thuisduels in lege Goffert spelen’

Foto: ‘NEC gaat thuisduels in lege Goffert spelen’

Het is NEC niet gelukt om een andere locatie te vinden voor de komende thuiswedstrijd(en). Om die reden is het plan om ‘gewoon’ in De Goffert te spelen, maar dan wel zonder publiek.

Afgelopen zondag stortte een deel van het uitvak in. Feestvierende Vitesse-supporters ontsnapten dankzij een container onder het vak aan een ramp. De Goffert is sindsdien gesloten om de ernst van de situatie te kunnen onderzoeken, waardoor NEC met de KNVB en andere clubs om tafel ging voor alternatieve opties. Een andere locatie is echter niet gevonden.

“Het faciliteren van de wedstrijden op een andere locatie wordt onwaarschijnlijker, terwijl spelen in een leeg Goffertstadion wellicht toch een optie is”, zo laat NEC weten in een statement. “Met de gebeurtenissen van afgelopen weekend in het achterhoofd staat NEC er momenteel niet goed op bij meerdere gemeenten. De locaties waar NEC de wedstrijden hoopte te spelen haakten om diverse redenen één voor één af.”

Daar voegt de Nijmeegse club aan toe: “De kans dat de Nijmegenaren afreizen naar Duitsland is nihil. NEC legt de focus voor nu op een optie die eerder onmogelijk leek: spelen in het eigen Goffertstadion, maar zonder publiek. Daarover is de club momenteel in gesprek met de gemeente.”

NEC speelt dit weekend een uitwedstrijd. Een week later wacht een thuiswedstrijd tegen FC Groningen en vermoedelijk zal deze dus worden gespeeld in een lege Goffert.

Logisch dat andere clubs/gemeenten niet meewerken?

  • Ja, vind ik wel
  • Nee, vind ik niet
71+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie