Telegraaf: ‘Ajax praat met Raiola voor enorme slag’

Foto: Telegraaf: ‘Ajax praat met Raiola voor enorme slag’

Mino Raiola is misschien wel de meest vervloekte man in Amsterdam en omstreken, maar toch zal Ajax hem de komende periode hard nodig hebben als het het contract van Ryan Gravenberch wil zien open te breken en te verlengen. Want dat is wel de intentie, zo weet De Telegraaf zojuist te melden.

Clubwatcher Mike Verweij schrijft: “De 19-jarige middenvelder van de Amsterdammer komt uit de jeugdopleiding van Ajax. De club heeft contact gezocht met het management van Gravenberch, die Mino Raiola als zaakwaarnemer heeft. Het contact is nog in een beginstadium. Ajax moet de negenvoudig Oranje-international nog een aanbod doen.”

Het huidige contract van Gravenberch loopt na komend seizoen af, dus er zal enige haast geboden zijn. Komende zomer lijkt, als er niet verlengd wordt, de laatste kans om nog de volle buit te pakken voor hem. “De ras-Ajacied debuteerde in september 2018 op zijn zestiende al in hoofmacht van de Amsterdammers. In maart van dit jaar debuteerde hij voor het Nederlands elftal”, aldus Verweij tot slot.

Twijfels weggenomen

Gravenberch is bij Ajax allang niet meer uit de basis weg te denken. Waar hij vorig seizoen nog wel eens de kritiek kreeg dat hij niet snel genoeg omschakelt bij balverlies, en misschien niet altijd genoeg defensieve arbeid leverde, zijn de twijfels inmiddels helemaal weggenomen. Niet voor niets wordt hij door bijna iedere buitenlandse topclub op de voet gevolgd, met name door Juventus, Liverpool en Manchester United. Zijn marktwaarde wordt door Transfermakt geschat op 33 miljoen euro.

“Na dit seizoen kan hij er met Mino Raiola voor kiezen om zijn contract uit te dienen”, weet Verweij, die desondanks rekent op een goede afloop. “Vader Gravenberch heeft ook gevoetbald; broer Gravenberch (Danzell, red.) voetbalt. Die hebben ook een grote vinger in de pap en staan open voor contractverlenging bij Ajax. Dat komt omdat ze zien dat hij in Amsterdam nog niet uitgeleerd is. Het is een heel trouwe, loyale jongen. Hij heeft de hele jeugdopleiding bij Ajax doorlopen. Dat heeft zijn vader ook gezien. Ajax heeft hem ook gevormd. Ik denk dat het de familie Gravenberch wel wat waard is dat hij niet transfervrij de deur uitgaat. Marc Overmars houdt niet van clausules, maar als je met Raiola gaat onderhandelen, komt er gewoon een gelimiteerde transfersom. Het wordt dus nog een heel zware strijd, maar de aanzet is gegeven.”

Ook Mazraoui agendapunt

Naast Gravenberch staat ook Noussair Mazraoui nog altijd dik gemarkeerd op de agenda van directeur Marc Overmars. Zijn contract loopt na dit seizoen al af en er is veel interesse vanuit Italië, het land waar diens zaakwaarnemer – eveneens Raiola – in het verleden al zo veel van zijn cliënten heeft gestald. Mohamed Ihattaren is er één van.

Gaat Gravenberch verlengen?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet..
2140+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie