Ten Hag: ‘Mag hopen dat dat niet nodig is’

Foto: Ten Hag: ‘Mag hopen dat dat niet nodig is’

Ajax won afgelopen dinsdag nog met 4-0 van Borussia Dortmund; zondag wacht PSV, dat gisteren juist onderuit ging tegen AS Monaco (1-2). Trainer Erik ten Hag bulkt dan ook van het vertrouwen, op de persconferentie vandaag.

“Het kan een fantastische week worden, maar dat hebben we zelf in de hand. Het is aan ons om deze week heel goed af te sluiten. Daar moeten we volle bak voor gaan.” Nagenieten van de galavoorstelling tegen Dortmund zat er dan ook amper in. “Nee, de eerstvolgende wedstrijd is altijd de belangrijkste.”

“De focus is op PSV. Dan ga je je voorbereiden op die wedstrijd. Je weet dat het snel komt, dan ben je daarmee bezig. Je moet over tot de orde van de dag. (…) Je moet het programma nemen zoals het is. De mens is een geboren aanpasser. Jouw taak als manager is om dat proces te leiden. Dinsdag kan het dan wat losser, maar als je op woensdag speelt, moeten de zaken sneller op orde gesteld worden.”

Waken voor gemakzucht

De Tukker doet er nu alles aan om het vertrouwen bij de spelers niet om te laten slaan in gemakzucht of nonchalance. “Dat gaan we zondag zien of dat gelukt is. Ik ben blij met zondag, dat is een grote wedstrijd. Dat weten de spelers ook, het is een finale. Ik mag hopen dat ik de spelers niet op scherp hoef te zetten voor zo’n wedstrijd. Wij hebben een groep die al het één en ander meegemaakt heeft. De spelers kunnen daarmee omgaan en de rest wordt daarin meegenomen. Die correctie komt vanuit de groep. Als het nodig mocht zijn, grijpt de trainer in.”

Waar bij PSV vraagtekens staan achter de namen van sterspelers Noni Madueke en Cody Gakpo, is het bij Ajax rustig op medisch gebied. “Er waren een paar kleine klachten, maar die zijn vandaag zo goed als verholpen”, constateert Ten Hag tot slot.

Ajax gaat PSV van de mat vegen zondag

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
295+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie