PSV verliest én raakt steraanvallers kwijt

Foto: PSV verliest én raakt steraanvallers kwijt

PSV is er donderdagavond niet in geslaagd om te winnen van AS Monaco. In het eigen Philips Stadion stond er na negentig minuten zelfs een 1-2 stand op het scorebord.

Beide trainers lieten hun elftal starten met een andere spits. Bij PSV kreeg Carlos Vinícius de voorkeur boven Eran Zahavi, die werd gespaard met de clash met Ajax in het vooruitzicht. De Monegasken lieten oud-AZ’er Myron Boadu opdraven. Laatstgenoemde kreeg de eerste grote kans van de avond, maar kwam net te kort om de 0-1 binnen te tikken.

Boadu had nog niet gescoord in dienst van Monaco, dat deze zomer miljoenen voor hem neertelde. In de Eredivisie-topwedstrijden bewees hij echter vaak zijn klasse en dat deed hij ook nu. Boadu wist Armando Obispo van zich af te schudden en liet vervolgens ook doelman Joël Drommel kansloos. Later in de wedstrijd werd de Nederlander nog tweemaal van scoren af gehouden middels een ultieme ingreep van een PSV-verdediger.

Blijdschap en teleurstelling bij PSV

PSV probeerde het Monaco wel zo lastig mogelijk te maken. De Eindhovenaren kregen kansen via Vinícius en Gakpo, maar het duurde tot de 59ste minuut voordat de 1-1 op het scorebord verscheen. De Braziliaan Vinícius kreeg de bal met veel fortuin bij Gakpo, die alert reageerde en hard de gelijkmaker op het bord zette. Daarmee liet hij het Philips Stadion ontploffen.

Toch was er niet alleen maar euforie bij de PSV-aanhang. Kort voor de 1-1 viel Noni Madueke uit met een hamstringblessure, waardoor de kans groot is dat hij zondagmiddag de topper tegen Ajax aan zich voorbij moet laten gaan. Tot overmaat van ramp viel ook doelpuntenmaker Gakpo kort daarna uit. De aanvaller viel ongelukkig na een duel met een Monaco-speler.

Monaco bezorgt PSV kater

De avond had nóg beroerder kunnen eindigen voor PSV. Wissam Ben Yedder werd één-op-één met Drommel gezet, maar de PSV-doelman kwam als winnaar uit de strijd. Helaas voor de Eindhovenaren viel de 1-2 vlak voor tijd alsnog. Invaller Sofiane Diop tikte van dichtbij een voorzet van Caio Henrique tegen de touwen.

Scoreverloop: 0-1 (20′) Myron Boadu, 1-1 (59′) Cody Gakpo, 1-2 (89′) Sofiane Diop

Gaat PSV overwinteren in de Europa League?

  • Ja
  • Nee
411+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie