“Het was voor ons beter geweest als Ronaldo eerder was vertrokken”

Foto: “Het was voor ons beter geweest als Ronaldo eerder was vertrokken”

Het was voor de Juventus-selectie beter geweest als Cristiano Ronaldo afgelopen zomer in een eerder stadium was vertrokken. Die conclusie trekken de verdedigers Giorgio Chiellini en Leonardo Bonucci na de Champions League-overwinning op Zenit Sint-Petersburg (1-0).

CR7 verruilde Juve 28 augustus voor Manchester United. De Oude Dame verloor vervolgens veel punten. “Het was voor ons beter geweest als Ronaldo eerder was vertrokken”, begint Chiellini tegenover DAZN.

“We hebben de rekening ervoor moeten betalen, want het was een kleine schok toen bleek dat hij zou vertrekken. Als het allemaal wat eerder was gebeurd, hadden we ons beter kunnen voorbereiden.” 

Bonucci schaart zich achter die woorden. “We speelden met een grote kampioen en wilden het allemaal zo goed mogelijk doen, waardoor we misschien minder een team waren. We gingen er onbewust vanuit dat Cristiano het zou oplossen. We hebben ons lesje in nederigheid wel geleerd.”

Ook grote invloed bij Manchester United

Sinds Ronaldo terugkeerde bij United, staan ook daar de schijnwerpers weer fel op de Portugese superster gericht. Binnen de spelersgroep is zijn aanwezigheid ook goed te merken. Zelfs bij het opscheppen van de borden tijdens het eten. Reservedoelman Lee Grant liet eerder nog weten dat een flink aantal spelers Ronaldo volgt wat betreft de eetgewoontes. Waar eerst nog de ongezonde, suikerzoete toetjes en snacks werden gegeten, is het nu quinoa, avocado en eieren dat de klok slaat. “Ik geef het je op een briefje, geen enkele speler durfde het aan”, zei Grant tegen TalkSport over de ongezonde etenswaren.

Op het veld redt Ronaldo ook regelmatig de lakens voor de stroef draaiende Engelse grootmacht. Tegen Villarreal kwam het achter, om nog met 2-1 te winnen. Beslissende treffer kwam in de 96e minuut op naam van Ronaldo. Ook tegen Atalanta Bergamo was het raak woensdag. Dit keer bedroeg de achterstand zelfs 0-2 en werd het nog 3-2. De winnende goal? Juist, die kwam weer van de Portugese vedette.

Logisch dat CR7 zo’n grote invloed heeft?

  • Ja, alle ogen zijn altijd op hem gericht
  • Nee, zou eigenlijk niet mogen
129+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie