“PSV moet zich deze week gaan bewijzen”

Foto: “PSV moet zich deze week gaan bewijzen”

In een tijdsbestek van vier dagen zal PSV twee keer flink aan de bak moeten. Donderdag treft de ploeg van Roger Schmidt AS Monaco in de Europa League, terwijl zondag de Eredivisie-kraker tegen Ajax wacht.”Van Schmidt wordt verwacht dat hij gaat leveren”, stelt Rik Elfrink, clubwatcher in zijn krant het Eindhovens Dagblad. “Omdat hij inmiddels ongeveer vijftien maanden volle bak bezig is met de selectie van PSV, die grotendeels met zijn instemming tot stand is gekomen. PSV moet dit seizoen op z’n minst een volwaardige concurrent voor Ajax zijn en kan dat deze week in zowel de Europa League als een onderlinge confrontatie in de Eredivisie bewijzen.”

PSV begon het seizoen nog sterk, maar de laatste weken is het niveau minder geworden. “Deze zomer leek het allemaal goed te vallen en maakte PSV regelmatig een prima indruk, maar sinds de uitschakeling in de Champions League tegen Benfica ging de motor haperen. In te veel wedstrijden blijkt nog dat de pressingmachine van Schmidt weinig creatieve voortbrengselen van de elf spelers op het veld oplevert”, besluit Elfrink.

Overtuiging ontbreekt

De voorbije twee duels werden dan wel in winst omgezet, maar overtuigend was het allesbehalve. In de thuiswedstrijden tegen zowel Sparta Rotterdam (2-1) als PEC Zwolle (3-1) moesten de mannen van Schmidt het spel maken en dat viel zeker niet mee. De Rotterdammers dachten aan een punt, maar moesten in de slotfase alsnog de nederlaag slikken. Hekkensluiter Zwolle stond zelfs tachtig minuten op voorsprong in het Phillips Stadion en ook voor hen ging het mis richting het einde.

Tel daarbij de nederlagen tegen Feyenoord (0-4) en Willem ll (2-1) op en je moet concluderen dat het de laatste maanden erg moeizaam loopt. Spits Eran Zahavi vindt het net maar erg moeizaam en wordt ook minder in stelling gebracht door Mario Götze. Cody Gakpo zorgt nog altijd voor dreiging en nu met de teruggekeerde Noni Madueke moet de aanvoer vanaf de rechterflank weer beter verlopen. Tegen ploegen waarin de Eindhovenaren het spel niet zelf hoeft niet maken, kan het juist gevaarlijk zijn door de snelle aanvallers. Daarom is PSV tegen Ajax zeker niet kansloos en hoeft ook Monaco zich nog niet rijk te rekenen. 

Komt PSV deze topduels goed door?

  • Ja, verwacht ik zeker
  • Nee, denk toch van niet
158+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

14:46
10+
Ten Hag slaakt zucht van verlichting
14:25
36+
“NEC gaat het Feyenoord moeilijk maken”
14:09
45+
‘Zidane keert terug als hoofdtrainer’
14:00
101+
Keert Van Gaal bij Ajax terug als hoofdtrainer?
13:45
37+
‘Drama voor Memphis Depay bij Atlético Madrid’
13:26
91+
‘Deense huurling vertrekt definitief bij Ajax’
13:10
89+
‘Ajax hengelt naar jeugdspeler FC Emmen’
13:00
19+
NEC-helden geven tips voor de bekerfinale | SN Meet Zomer & Leiwakabessy
12:41
80+
Chelsea neemt afscheid van Nederlands talent
12:29
124+
Opbloeiende Brobbey benoemt ‘grote droom’
12:17
259+
Jan Smit oordeelt snoeihard over FC Volendam
12:00
110+
Slot verdedigt: Giménez drastisch achteruit na winterstop
11:47
0+
Voorbeschouwing: kan NEC verrassen en de bekerfinale winnen of pakt Feyenoord de veertiende cup?
11:45
48+
Sierd de Vos onthult ‘bijzondere’ droomgast
11:30
11+
Dumfries als voorbeeld: “Daar kijk ik wel naar op”
11:15
83+
‘Nagelsmann heeft groot nieuws voor Bayern München’
10:59
213+
Italiaanse media lyrisch over Oranje-tweetal: “Overweldigde iedereen”
10:45
37+
NEC kruipt uit dal: “Leek geen einde aan de ellende te komen”
10:29
147+
‘Vandaag Inside-gasten vluchten door achteruitgang’
10:15
758+
‘Megamiljoenendeal voor Brian Brobbey’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie