‘Donny van de Beek in januari terug naar Eredivisie’

Foto: ‘Donny van de Beek in januari terug naar Eredivisie’

Donny van de Beek mocht gisteren wel eventjes warmlopen, maar kwam wederom niet binnen de lijnen voor Manchester United tegen Atalanta (3-2). Desondanks ziet coach Ole Gunnar Solskjaer ‘de middenvelder nog iedere dag met een grote glimlach hard werken op de training’.

“Donny werkt nog altijd hard”, vertelt de Noorse coach aan interviewer Marcel Maijer van RTL, op Old Trafford. “Ik begrijp Donny, hij is gefrustreerd en teleurgesteld. Maar hij blijft iedere dag werken met een grote glimlach. Ik weet dat hij niet gelukkig is, maar hij werkt hard en is een echte professional. Hij weet dat het soms op deze manier werkt in het voetbal.”

Gevraagd werd verder waarom hij desondanks amper aan spelen toekomt. “Als je ons team ziet vandaag… We hebben heel wat goede spelers. Maar hij blijft goed trainen en ik hoop dat hij zijn kansen krijgt.” Gisteravond liep de oud-Ajacied wel warm, maar kon-ie vervolgens weer gaan zitten. “Iedereen doet een warming-up, je moet klaar zijn om erin te komen. We weten wat we aan Donny hebben als hij in het veld komt, hij is zo slim. Maar ik dacht dat Bruno Fernandes (twee assists, red.) het vanavond ook best aardig deed.”

Over Everton en ‘het kauwgompje’

Afgelopen zomer waagde Marcel Brands met Everton nog een poging voor Van de Beek, die toen niet mocht vertrekken. “We hebben nooit een bod ontvangen van Everton. Dat zijn speculaties. Voor mij is hij een Manchester United-speler”, benadrukt Solskjaer verder.

In de vorige CL-speelronde ging er nog een fragment viral waarop we Van de Beek zijn kauwgom vanaf de bank boos naar beneden zagen smijten. “Het is ook verstandiger om je kauwgom weg te gooien en niet door te slikken. Dat leerden wij als kinderen al. En je kauwgom aan een ander geven is in deze tijden van Covid ook niet verstandig, dus ik snapte wel dat hij hem weggooide”, knipoogt Solskjaer tot slot.

‘Ajax wil hem terughalen’



En ondertussen klinken er ook al geluiden dat het ongelukkige huwelijk in januari al weer tot een (tijdelijk) einde kan gaan komen. Journalist Ekrem Konur van Fichajes schrijft namelijk dat Ajax hem in de winterstop op huurbasis terug zou willen halen naar Amsterdam. De kans dat de man uit Nijkerkerveen daar zelf wel heil in ziet is enorm, want dat hij ongelukkig is in Manchester moge duidelijk zijn.

Van de Beek kan maar beter vertrekken bij United

  • Eens
  • Oneens
1185+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie