De Ligt eist credits op: ‘Maar ook voor Ronaldo’

Foto: De Ligt eist credits op: ‘Maar ook voor Ronaldo’

Gisteren won Juventus met 0-1 bij Zenit, dankzij een doelpunt van de Zweedse aanvaller Dejan Kulusevski. Hij trof doel met zijn hoofd.

“Ik heb veel met Dejan gewerkt aan zijn kopkwaliteiten”, vertelt ploeggenoot Matthijs de Ligt op de ‘day after’. Al speelt de Nederlander ook de nodige credits door: “Hij heeft ook veel geleerd van Cristiano Ronaldo.” Daarover zei Kulusevski zelf een half jaar geleden al: “De ervaring om samen te trainen met Cristiano Ronaldo zal ik voor altijd koesteren. Hij heeft me veel geholpen, vooral met kopballen. Hij vertelde me altijd hoe ik ze moest uitvoeren en sindsdien heb ik me daarin erg ontwikkeld.”

Over zijn goal van gisteren, vier minuten voor tijd, zegt Kulusevski nu: “Deze goal zal ik nooit vergeten. Dit was mijn debuutgoal in de Champions League, mijn eerste dit seizoen en ook nog eens een kopdoelpunt! Dit was een heel belangrijke zege voor het team en een erg belangrijke goal voor mij.”

Weer de nul gehouden

Voor De Ligt was het vooral fijn dat Juventus voor de vierde wedstrijd op rij een clean sheet behaalde. “We verdedigen veel beter op dit moment’, legde De Ligt uit. ‘We zetten met elf man druk en hebben ons daarin sterk verbeterd. We zijn op de goede weg, maar het moet nog wel beter.” In Groep H staat Juventus met de volle buiten (negen punten) bovenaan, boven Chelsea (zes punten), Zenit (drie) en Malmö FF (nul).

Zie jij Juventus als serieuze titelkandidaat in de CL?

  • Ja
  • Nee
95+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie