‘Aanval Feyenoord-hooligans krijgt ernstige gevolgen’

Foto: ‘Aanval Feyenoord-hooligans krijgt ernstige gevolgen’

Vandaag werd bekend dat hooligans van Feyenoord gisteravond een aanval hebben gepleegd op stafleden van Union Berlin, die in een Rotterdams café zaten. Inmiddels zijn daar ook al tamelijk schrikbarende beelden van naar buiten gebracht, de grote vraag is nu: gaat de club hiervoor gestraft worden?

In ieder geval niet direct vanuit de UEFA, zo legt journalist Mikos Gouka van het Algemeen Dagblad uit. “Feyenoord vreest de UEFA al langer, want de Europese voetbalbond legt de club steevast forse boetes op. Maar voor dit specifieke incident zal de UEFA zich niet officieel met een opgeheven vingertje of een financiële straf melden in Rotterdam. De UEFA straft alleen voor incidenten die plaatsvinden in stadions. Daar variëren de straffen van geldboetes, verplicht vakken leeg laten en eventueel uitsluiting van Europees voetbal. Dat laatste komt zelden voor, maar behoort wel tot de mogelijkheden. Maar nogmaals: dan moet het fout zijn gegaan binnen de poorten van het stadion.”

Toch zal de UEFA met afschuw hebben gekeken naar de zware incidenten. “Daar is geen twijfel over. Na de incidenten in Rome voor de Europa League-wedstrijd tussen AS Roma en Feyenoord volgde geen straf, maar de opblaasbare banaan die in de terugwedstrijd op het veld terecht kwam werd de club zeer streng aangerekend. Het is niet te bewijzen maar het gevoel dat clubs die er slecht op staan in Zwitserland nergens op hoeven te rekenen, dat is er zeker.”

Geen Feyenoord-fans bij de return in Berlijn?

Gouka stipt verder ‘forse imagoschade’ voor Feyenoord als club aan. “Hoewel de club en de politie waarschijnlijk geen flauw idee hebben wie dit op hun geweten hebben en hoe hun relatie met de club werkelijk is, doet het Feyenoord geen goed. Bovendien werpt het z’n schaduw vooruit voor de uitwedstrijd over twee weken in Duitsland. Afgelopen zomer – voor twee vriendschappelijke wedstrijden over de grens – raakten Nederlandse fans al slaag met Duitsers in Duisburg.”

De clubwatcher denkt dat het niet toelaten van Feyenoord-fans, over twee weken bij de return tegen Union in het Olympisch Stadion in Berlijn, niet uitgesloten is. “De Duitse overheid zal zich ongetwijfeld nog eens beraden of voetbalsupporters uit Rotterdam welkom blijven. Het zijn op dit moment speculaties, maar in en rond Feyenoord wordt momenteel niets uitgesloten. Bovendien moet de club volgende maand ook nog naar Praag waar het in 2012 ook al eens tot een confrontatie tussen supporters kwam. (…) Het is zes jaar na Rome en toen gaf Feyenoord aan de oplossing niet voorhanden te hebben. De club knokt jaarlijks voor een ticket voor Europees voetbal maar vervolgens is het vaak bibberen of alles in internationaal verband wel goed gaat. Soms lukt dat, Slavia Praag thuis verliep bijvoorbeeld zonder incidenten. Maar de hoop dat het ook tegen Union Berlin allemaal vlekkeloos zou verlopen, is na gisteravond al totaal vervlogen”, treurt Gouka tot slot.

Zou het terecht zijn als Feyenoord als club ook zwaar bestraft wordt, hiervoor?

  • Ja, vind ik wel
  • Nee, vind ik niet
1152+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:44
55+
De Boer deelt opvallend verhaal: “Bleef tien minuten op wc zitten”
23:21
31+
Werder Bremen-aanvoerder haalt keihard uit naar medespeler
23:00
22+
Atalanta schakelt Liverpool uit, AS Roma ondanks rode kaart door
22:59
10+
Club Brugge verslaat PAOK opnieuw, Tadic de verlenging in
22:25
222+
Open sollicitatie voor Ajax: “Ik kan het niveau aan”
22:04
92+
‘Ajax raakt hoofdjeugdopleiding kwijt aan AC Milan’
21:35
29+
Fiorentina naar halve finale, penalty-killer Martínez held bij Aston Villa
21:26
148+
Blind over Ajax-tijd: “Dát vond ik het grootste verschil”
21:10
57+
Real Madrid krijgt in aanloop naar Bayern-uit hulp
20:47
83+
Mourinho deed Schweinsteiger pijn op zijn verjaardag
20:27
443+
De Boer maakte ‘onbewust’ juist keuze bij Ajax
20:12
192+
Barcelona-ruzie gaat door: “Ik heb normen en waarden”
19:44
288+
‘Kansloos’ Vitesse kan hulp vergeten
19:24
791+
Huurling Ajax maakt grote indruk: “Van wereldklasse”
19:09
166+
‘Ajax moet snel zijn: toptarget krijgt aanbieding’
18:49
8617+
‘Steven Berghuis spreekt af met nieuwe club’
18:24
1945+
‘Feest na Louis van Gaal-terugkeer’
18:14
3269+
‘Gast nóóit meer in De Oranjezondag’
18:11
580+
‘Nieuwe ‘Ajax-transfer’ Erik ten Hag: 60 miljoen’
17:32
968+
‘Toekomst Lutsharel Geertruida staat al vast’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie