TRANSFERUURTJE: Antony-transfervoorwaarde bekend, Haaland-exit?

Foto: TRANSFERUURTJE: Antony-transfervoorwaarde bekend, Haaland-exit?

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland



De interesse van Newcastle United in Marc Overmars kan voor de hoofdrolspeler zelf een mooie financiële vooruitgang betekenen. De steenrijke nieuwe eigenaren van de Engelse degradatiekandidaat kan de directeur spelerszaken van Ajax volgens De Telegraaf een miljoenensalaris voorschotelen. Dat is sowieso al (veel) meer dan de zeven ton die Overmars volgens de krant bij Ajax opstrijkt, helemaal omdat Overmars ongeveer de helft van zijn Ajax-salaris wegens belastingen op zijn bankrekening ziet verschijnen. Of Overmars zelf interesse heeft om over te stappen naar de Premier League-club, is onbekend. Eerder werd de oud-vleugelflitser in verband gebracht met vergelijkbare functies (sportief directeur, red.) bij Arsenal en FC Barcelona. 

Het nieuwe team van Feyenoord is onder de vleugels van Arne Slot nog in opbouw, de club kijkt ook al in de verdere toekomst. Volgens Feyenoord Transfermarkt valt de naam van de Braziliaanse spits Matheus Nascimento van Botafogo in De Kuip. Volgens het social media-account wordt het wel een lastig verhaal om de spits binnen te hengelen. Niet alleen zou Botafogo een hoge transfersom vragen, er zijn meerdere clubs geïnteresseerd in de diensten van Nacimento. Onder andere uit Engeland, Duitsland en Italië zou er belangstelling zijn, wat de opdracht van Feyenoord niet gemakkelijker gaat maken.

Dat Bayern München al een tijdje een oogje heeft op Ajax-uitblinker Antony is al langer bekend. Volgens Goal moet de Duitse recordkampioen eerst afscheid nemen van Kinsley Coman voordat de Braziliaans international in aanmerking komt voor een transfer naar de recordkampioen van Duitsland. Coman heeft nog een contract tot de zomer van 2023 en volgens Goal verwacht de clubleiding dat de Frans international aankomende zomer zal vertrekken. 


Buitenland 



Erling Haaland beleefde net als de rest van Borussia Dortmund een vervelende avond in de Johan Cruijff ArenA. Voor Dortmund heeft dat mogelijk nog een heel nadelig gevolg: Haaland zou er na de oorwassing in Amsterdam aan twijfelen of hij wel prijzen kan gaan winnen met BVB. Volgens BILD zou de Noorse superspits een vertrek in 2022 overwegen. Deze winter lijkt echter een onwaarschijnlijk moment voor een transfer van Haaland. Naar verluidt treedt er aankomende zomer een clausule in zijn contract in werking waardoor een club hem voor 75 miljoen euro kan kopen. Daar zouden Manchester CityParis Saint-GermainReal Madrid en Chelsea er van weerhouden om een bod uit te brengen. 



Newcastle United is niet alleen actief op de bestuurskamermarkt, ook de selectie van The Magpies moet een stevige upgrade krijgen. Volgens Daily Telegraph is de club in haar zoektocht naar doelpunten geëindigd bij Dominic Calvert-Lewin. De elfvoudig international van Engeland speelt momenteel voor competitiegenoot Everton. Calvert-Lewin heeft nog een contract tot 2025 op Goodison Park en is op dit moment zo’n 45 miljoen euro waard. Goedkoop zal hij dus niet worden, maar geld lijkt ook niet langer een probleem in het St. James’ Park. 

0 Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie