Ronaldo zorgt wéér voor comeback United, Bayern houdt óók huis in Lissabon

Foto: Ronaldo zorgt wéér voor comeback United, Bayern houdt óók huis in Lissabon

Net als in de thuiswedstrijd tegen Villarreal heeft Manchester United in extremis een comeback gerealiseerd in de Champions League. In de eerste helft kwam het 0-2 achter tegen Atalanta Bergamo, om het in het tweede bedrijf nog helemaal om te draaien. Bayern München kwam tegen Benfica laat op gang, maar won wel met ruime cijfers

Manchester United – Atalanta Bergamo


Het in de problemen verkerende Man United kreeg te maken met een fris spelend Atalanta Bergamo. Bij de Italianen stonden Marten de Roon en Teun Koopmeiners aan de aftrap, terwijl Donny van de Beek weer eens de bank warm hield bij The Mancunians. Na een wervelende aanval kwamen de bezoekers na een kwartier op voorsprong. Via de rechterkant werd Davide Zappacosta vrijgespeeld, die Mario Pasalic kon bereiken. De Kroaat kon van dichtbij raak mikken. Weer een kwartier later speelde Koopmeiners een rol bij de 0-2: de middenvelder mikte een hoekschop op het hoofd van Merih Demiral.

In het tweede bedrijf wilde United de boel recht trekken en kwam in de 53e minuut met de aansluitingstreffer. Met een prachtige pass lanceerde Bruno Fernandes de rappe Marcus Rashord, die koeltjes de 1-2 maakte. Een kwartier voor tijd was het verdediger Harry Maguire die helemaal vrij stond en kon binnen tikken. Kwam Cristiano Ronaldo nog in het stuk voor: jazeker. De Portugese vedette was, net als tegen Villarreal, verantwoordelijk voor het eindschot in de comeback. Na een afgemeten voorzet kopte het fenomeen raak. In de virtuele stand ging United van de onderste plaats naar de bovenste en kan Ole Gunnar Solskjaer weer opgelucht ademhalen.

Benfica  – Bayern München


Bayern heeft nog altijd de perfecte score en was getergd deze in Lissabon vast te houden. De Duitsers maakten aanspraak op de voorsprong, maar kreeg twee keer te maken met de VAR. Robert Lewandowski scoorde weer eens, maar maakte de treffer met zijn arm en werd terecht geannuleerd. Ook een goal van Thomas Müller ging niet door. Aangever Kingsley Coman stond in een eerder stadium buitenspel. Twintig minuten voor tijd viel dan toch nog een regulier doelpunt. Leroy Sané verzilverde op fraaie wijze een vrije trap. Serge Gnabry ontsnapte even later aan de aandacht van de Benfica-verdediger, de aanvaller legde terug waarna Éverton onfortuinlijk in eigen doel kopte. Lewandowski en wederom Sané zorgden voor het slotakkoord: 0-4. Weer een ruime voor Der Rekortmeister.

Overige uitslagen:

Zenit Sint-Petersburg – Juventus 0-1

Chelsea – Malmö FF 4-0

Lille – Sevilla 0-0

Young Boys – Villarreal 1-4

Topprestatie van United?

  • Ja, prachtig!
  • Nou het was niet best
116+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie